Gemeente Spijkenisse


Gedragscampagne 'Sportief Spijkenisse, dat ben jij!' officieel van start

24 oktober 2007

Sportief Spijkenisse, dat ben jij! is de volgende campagne in de reeks campagnes Spijkenisse, dat ben jij! waarmee vrijdag officieel gestart wordt. Wethouder Marjolijne Lewis overhandigt op vrijdag 26 oktober om 10.00 uur officieel het eerste bord met regels van de campagne aan de voorzitter van de voetbalvereniging Spijkenisse, Richard Sitton. Zij doet dit tijdens de opening van de Kids Soccer Clinic op de voetbalvelden van deze vereniging.

In de campagne draait het allemaal om Sportiviteit, Respect en Plezier tijdens en rond het sporten. De campagne is niet alleen gericht op de sporters zelf, maar ook op ouders, sportverenigingen en trainers. De campagne komt voort uit een raadsbesluit waarin staat dat er aandacht moet komen voor gedragsnormen bij sportverenigingen. Ook in het collegeprogramma zijn normen en waarden binnen sportverenigingen benoemd.

Alle besturen van sportverenigingen zijn inmiddels door middel van een brief op de hoogte gebracht van het initiatief van de gemeente en zijn uitgenodigd voor een themabijeenkomst op 31 oktober in het stadhuis. Sportverenigingen moeten vooral zelf aan de slag gaan met het thema. Sportverenigingen die bereid zijn mee te werken aan de campagne en binnen hun eigen vereniging hiervoor beleid ontwikkelen, ontvangen van de gemeente een subsidie die vrij te besteden is.

Als zij besluiten om mee te doen, doen zij (eerst) een quick scan waaruit moet blijken hoe de vereniging ervoor staat en wat de mogelijke verbeterpunten zijn. Zij krijgen daarbij ondersteuning van de Nederlandse Sport Alliantie die de expertise in huis heeft als het gaat om normen en waarden binnen sportverenigingen. Daarnaast krijgen zij ondersteuning vanuit de gemeente als het gaat om communicatiemiddelen.

Voor de aftrap van de campagne is een nieuwsbrief gemaakt waarin duidelijk wordt gemaakt wat de campagne inhoudt en waarom het belangrijk is. Deze wordt vrijdag uitgedeeld aan alle aanwezigen en later aan besturen van sportverenigingen. Daarnaast krijgen de deelnemende kinderen een t-shirt en douchegel uitgereikt met het logo van de campagne.

Het gezicht van de campagne is Lorenzo Bel. Lorenzo is 14 jaar, woont in Spijkenisse en voetbalt sinds kort bij de C1 van Sparta. Ooit is hij begonnen bij de F-jes van vv Spijkenisse. Op veel uitingen van de campagne zal Lorenzo te zien zijn.

De Kids Soccer Clinic vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur op de velden van vv Spijkenisse en is bestemd voor kinderen in de leeftijdsgroep 7 tot 14 jaar. Bekenden uit de voetbalwereld zoals Ron Vlaar, Sjaak Polak, Kees van Wonderen en John van Loen scouten de kinderen voor de volgende ronde. Kinderen die worden uitgekozen kunnen deelnemen aan een groot internationaal indoortoernooi in het Topsport Centrum in Rotterdam.

Uit de ruim 300 kinderen die zich via de internetsite kids-soccer.nl hadden ingeschreven zijn 200 kinderen geselecteerd om vrijdag mee te doen. Daarvan komen ongeveer zeventig kinderen uit Spijkenisse. Interne links
Ron Vlaar en Sjaak Polak zoeken talent bij soccer clinic in Spijkenisse