Distributiecentrum nabij London voor grote online kledingretailer ProLogis least vijftienduizend vierkante meter aan ASOS.com.

Amsterdam, 26 oktober 2007 - ProLogis, 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, heeft in de nabijheid van Londen bijna 15.000m2 distributieruimte geleased aan ASOS.com, een grote online kledingretailer. Het bedrijf neemt hiermee het onlangs voltooide distributiecentrum in Hemel Hampstead volledig in gebruik. Dit centrum is gelegen aan de snelweg M1, de voornaamste noord/zuid-verbinding in het Verenigd Koninkrijk. ASOS.com consolideert zijn logistieke activiteiten in de nieuwe ProLogis-faciliteit en zal de ruimte gebruiken als zijn exclusieve, landelijke distributiecentrum voor de uitgebreide collectie dames- en herenkleding, accessoires en schoonheidsartikelen van het bedrijf.

Online retail is in het Verenigd Koninkrijk een van de snelst groeiende sectoren. De internetverkopen zijn met meer dan 370 procent gestegen in de afgelopen vier jaar. Dit marktsegment vertegenwoordigt aanzienlijke mogelijkheden voor industriële ontwikkelaars met kwaliteitsfaciliteiten op de juiste locaties.

Naast ASOS.com least ProLogis ongeveer 214.000 m2 aan andere retailers in het Verenigd Koninkrijk met online verkoopstrategieën, waaronder Amazon.com, Tesco, Superdrug en Screwfix.

Over ProLogis
ProLogis is 's werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van distributiefaciliteiten, met activiteiten in 105 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. Het bedrijf heeft ter waarde van $29,9 miljard vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling. Het gaat om 2523 objecten met een totale oppervlakte van 41,5 miljoen vierkante meter (juni 2007). Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften. Het hoofdkantoor van ProLogis is gevestigd in Denver, Colorado en het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 1300 werknemers.