Ingezonden persbericht


E-Storage biedt SAN en NAS Healthcheck op Storage Expo

Test legt basis voor voordelige, groene en schaalbare storage-omgeving

Nieuwegein, 26 oktober 2007 - Veel bedrijven halen geen optimaal rendement uit hun storage-omgeving. Maar de vraag is hoe ze daar achter komen, wat ze daaraan kunnen doen en hoeveel ze kunnen besparen. E-Storage biedt de oplossing met de SAN en NAS Healthcheck. Met deze test kan de storagespecialist een storage-omgeving snel en adequaat analyseren. Bezoekers van Storage Expo kunnen bij de stand van E-Storage een afspraak maken voor een Healthcheck. Als cadeau krijgen zij twee vouchers voor een gezonde verwendag in Elysium Bleiswijk. Op basis van de Healthcheck geeft E-Storage aanbevelingen om de IT-infrastructuur te renoveren, datacenters milieuvriendelijker te maken en kosten te besparen.

"De hoeveelheid bedrijfsdata blijft groeien terwijl de regelgeving steeds strenger wordt. Sarbanes-Oxley en Basel II dwingen bedrijven om hun gegevenshuishouding goed op orde te hebben. Bovendien zorgen de toenemende aantallen mobiele werknemers ervoor dat bedrijfskritische data op laptops en PDA's steeds vaker slecht beveiligd zijn. Dat alles vraagt om een uitstekende storage-omgeving", zegt Ben Laarhoven, commercieel directeur van E-Storage. "Veel organisaties hebben echter te kampen met wildgroei in hun storage-omgeving. IT-investeringen wordt daardoor zelden optimaal benut. Rendementen van 20 procent zijn geen uitzondering, terwijl 70 procent meestal eenvoudig haalbaar is."

De SAN en NAS Healthcheck biedt bedrijven een duidelijk beeld van hun huidige storage-omgeving. De Healthcheck verloopt als volgt: na het maken van een afspraak komt een storage-expert van E-storage langs om ter plekke de IT-apparatuur te bekijken. Daarbij hoort ook een gesprek met de IT-beheerder en het invullen van een vragenlijst. Op basis hiervan maakt E-storage een gedegen analyse en rapportage. Dit rapport biedt de klant handvatten om de storage-omgeving te verbeteren. Bij het toepassen van het advies kunnen organisaties hun IT-infrastructuur optimaliseren wat betreft kosten, milieuvriendelijkheid en schaalbaarheid.

Bedrijven kunnen de SAN en NAS Healthcheck op verschillende manieren gebuiken. Bijvoorbeeld als startpunt om hun IT-infrastructuur structureel te verbeteren, als periodieke test om de vinger aan de pols te houden of als second opinion. Wanneer organisaties een afspraak maakt voor een SAN en NAS Healthcheck op de stand van E-storage tijdens Storage Expo (standnummer B112, hal 09) krijgen ze twee vouchers voor een gezonde verwendag in Elysium Bleiswijk. Daarnaast kunnen ze ook een andere IT-Healthcheck aanvragen en meer informatie krijgen over de diverse leveranciers van E-storage zoals Pillar Data Systems, IBM, Zantaz, Copan en NTP. Meer informatie hierover is te vinden op: www.e-storage.nl .

#######

Over E-storage
E-Storage is een Nederlandse storage integrator die zich heeft gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van geavanceerde opslaginfrastructuren voor grote (top 100-)bedrijven en instellingen. Het bedrijf is opgericht in 1999 en in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een professionele organisatie met grote klanten als Getronics PinkRoccade, Atos Origin, ING Bank en Centraal Boekhuis. Doelstelling van E-storage is klanten te ondersteunen bij de maximale exploitatie van bedrijfsinformatie. Hierbij wordt rekening gehouden met continue wijzigingen, toenemende wettelijke vereisten, marktontwikkelingen, advisering en levering van complete oplossingen voor beschikbaarheid, veiligheid en accuraatheid van informatie op elk platform.