BedrijfsautoRAI

Peugeot onthult wereldprimeur tijdens BedrijfsautoRAI 2007

(9/6/2007)
Het bedrijfsautogamma van Peugeot is al bijzonder compleet en heeft een passend antwoord op praktisch iedere vervoersbehoefte. Tijdens de BedrijfsautoRAI 2007 onthult Peugeot bovendien een wereldprimeur, die het huidige bedrijfsautogamma komt ondersteunen. De naam en de specificaties van deze nieuwe bedrijfsauto worden eind september onthuld.
Daarnaast toont Peugeot op de BedrijfsautoRAI 2007 het complete bedrijfsautoprogamma en zijn er diverse interessante beursaanbiedingen.

Beursaanbiedingen
Naast deze wereldprimeur zijn er meer dan genoeg redenen om de Peugeot-stand (Amstelhal, standnummer 07.007) te bezoeken. Tijdens de BedrijfsautoRAI 2007 worden de Peugeot bedrijfsautomodellen in verschillende uitvoeringen getoond en zijn er aantrekkelijke beursaanbiedingen. Zo is de optie airconditioning op bijna alle Peugeot Partner, Expert en Boxer bedrijfsautoâs gratis.

Daarnaast zijn er de zeer aantrekkelijk geprijsde âProâ instapmodellen en de extra scherpe financial leasetarieven, eventueel in combinatie met een Reparatie- en Onderhoudscontract, via Peugeot Lease. Met een dergelijk RO-contract biedt Peugeot de klant zekerheid én gemak. Voor slechts 1 cent per kilometer zijn alle kosten voor het onderhoud en eventuele reparaties voor een Peugeot Partner afgedekt. Voor de Expert en de Boxer is er een servicecontract voor 1,5 cent en respectievelijk 2 cent per kilometer.

Peugeot Bedrijfsautoâs: sterke verkoopcijfers
De registratiecijfers van lichte bedrijfsautoâs laten in Nederland in 2007 een sterk stijgende lijn zien. In de eerste helft van het jaar groeide de markt met bijna 20 procent in vergelijking tot dezelfde periode in 2006. Het vertrouwen in de economie neemt toe, waardoor veel ondernemingen besluiten te investeren in vernieuwing en uitbreiding van het wagenpark. Ook het afschaffen van de voorfinanciering van de BPM voor autoâs met grijs kenteken speelt een rol bij de groei.

De bedrijfsautoverkopen van Peugeot vertonen dit jaar een gezonde groei. In Nederland werden over de eerste zeven maanden van 2007 in totaal 2.834 voertuigen verkocht, tegenover 2.287 over dezelfde periode in 2006. Eind juli is de Peugeot Partner nummer twee in zijn segment met 1.473 verkochte exemplaren, terwijl de nieuwe Expert (714) en Boxer (595) ook uitstekend presteren.

De nieuwe Boxer laat zelfs een groei zien van bijna 50% ten opzichte van 2006. Ook de Peugeot 307 Commercial, destijds de eerste bedrijfsauto op de markt met een standaard FAP-roetfilter, staat in de toptien in zijn klasse.

Vier modellen, maximale keuze
Het huidige Peugeot bedrijfsautogamma omvat een breed en gevarieerd aanbod van vier modellen die praktische gebruiksmogelijkheden combineren met doordacht design en lage kilometerkosten. Het spits wordt afgebeten door de succesvolle Peugeot Partner, één van de best verkochte bedrijfsautoâs in zijn klasse.

De nieuwe, representatieve Peugeot Expert kan naar wens beschikken over maar liefst 5, 6 of 7 m3 laadruimte. Nieuw is de bijzonder ruime Expert dubbele cabine versie voor een comfortabele combinatie van het vervoer van goederen en personen.

De robuuste, nieuwe Peugeot Boxer is leverbaar in een groot aantal versies met een laadvolume vanaf 8 m3^ tot 22,5 m3: gesloten bestel, dubbele cabine, chassis met enkele of dubbele cabine, pick-up en diverse versies voor personenvervoer.

Een klasse apart ten slotte is de 307 Commercial, die de voordelen van een bedrijfsauto combineert met het rijplezier van een personenauto.

Peugeot Expert: modern en representatief

Een laadvolume van 5 tot 7 m3, twee lengtes, twee hoogtes en drie HDi-motoren van 90 tot en met 136 pk, waarvan de laatste standaard is voorzien van een FAP-roetfilter. De strak gelijnde nieuwe Peugeot Expert is een moderne en representatieve bedrijfsauto die een hoog laadvermogen combineert met een uitstekende wegligging en comfort bij minimale kilometerkosten. Bedrijfsmatig is de Expert een zeer interessante keuze, ook als dubbele cabine of ruime vijf- tot achtpersoons Expert Tepee personenuitvoering.

Dubbele cabine
Een van de populairste modellen uit de Expert modelreeks is de Expert Comfort dubbele cabine, die leverbaar is op de uitvoeringen L2H1 en L2H2. Dit model heeft een tweede zitrij met drie comfortabele zitplekken die ieder zijn voorzien van een eigen driepuntsgordel en hoofdsteun. Tijdens de BedrijfsautoRAI zal er een luxueuze en fraaie dubbele cabine versie worden getoond met o.a. een lederen interieur.

Expert Tepee, optimale flexibiliteit
Voor professioneel personenvervoer of grote gezinnen is de Peugeot Expert Tepee een uitgelezen keuze. Met 5 tot 8 zitplaatsen, drie HDi-dieselmotoren (90, 120 en 136 pk, de laatste met standaard roetfilter), een 2,0-liter 16V benzinemotor (120 pk) en twee wielbases is er volop keuzevrijheid. Bovendien hebben passagiers altijd meer dan genoeg ruimte tot hun beschikking â wel zo prettig voor lange afstanden.

Sterke aanbieding
Wie veel rijdt, heeft behoefte aan comfort en veiligheid. De uitrusting van de Expert is zeer compleet en gelijkwaardig aan die van menig personenauto. Daarbij valt te denken aan
veiligheidsvoorzieningen als ESP, ASR, ABS met noodremassistent, frontairbags en zijairbags, maar ook cruise control en navigatie zijn beschikbaar. Iedere uitvoering van de Expert heeft een grote schuifdeur aan de rechterzijde, die eventueel kan worden aangevuld met een schuifdeur links. Ronduit uniek in deze klasse is de optionele luchtgeveerde achteras, die de rijhoogte ook bij zware belading constant houdt en zorgt voor een perfect veercomfort bij elke beweging. In combinatie met zijn uitstekende rijkwaliteiten maakt dit de nieuwe Expert tot een bijzonder sterke aanbieding.

De Peugeot Expert Pro met 90 pk HDi-motor is leverbaar vanaf EUR 16.200,â. Bovendien is de Peugeot Expert tijdelijk leverbaar met gratis airconditioning (klantvoordeel EUR 1.040,â) of een contante korting van EUR 750,â.

Peugeot Boxer: Groot in uitstraling, groot in prestaties

Kracht en dynamiek zijn twee begrippen die van toepassing zijn op de nieuwe Peugeot Boxer. De grootste bedrijfsauto van Peugeot valt op door zijn fraaie design en biedt een veelvoud aan keuzemogelijkheden. Er zijn drie HDi-motoren (100, 120 en 160 pk), drie wielbases (3 m, 3,45 m en 4,035 m), vier lengtes en zeven carrosserievarianten.

De Boxer met 160 pk sterke 3.0 HDi-motor wordt vanaf november standaard voorzien van een FAP-roetfilter. De Boxer wordt geleverd als gesloten bestel, chassis cabine, enkele of dubbele cabine, open- en gesloten laadbak en personenbus. De Comfort dubbele cabine biedt drie extra zitplaatsen en is leverbaar op alle 300- en 400-uitvoeringen van de Boxer.

Maatwerk
Naast de standaardmodellen zijn voor de Boxer diverse maatwerk opbouwmogelijkheden beschikbaar. De Boxer âPolyvolumeâ bijvoorbeeld heeft een gestroomlijnde lichtgewicht opbouw en combineert een tilhoogte van slechts 55 centimeter met 20 of 22,5 m3 laadvolume.

Voor het laden en lossen van een gesloten bestel is de âGefco Liftâ een uitkomst. Deze hydraulische laadklep wordt in het achterportaal gemonteerd ter vervanging van de twee achterdeuren en heeft een draagvermogen van 500kg. Ook in verband met Arbo wetgeving is hier in toenemende mate behoefte aan. De âvierkanteâ opbouw van de Boxer leent zich uitstekend voor deze aanpassing en de laadklep sluit op fraaie wijze de laadruimte af.

Voor het vervoer van pakketten en zware beladingen is de Boxer âGefco Unitâ, eventueel met een hydraulische laadklep, bijzonder geschikt. Deze gesloten laadbak is leverbaar met een laadvolume van 18 m3 en 20 m3^. Standaard is deze bak voorzien van o.a. een lichtdoorlatend dak, lat om lat betimmering en een opstaptrede.

De 400-serie van de Boxer heeft een verzwaard onderstel met een GVW van 4.000 kg. Deze 400-serie heeft daardoor een technisch hoger laadvermogen met achteras die maximaal tot 2.400 kg belast mag worden.

Ten slotte biedt de Combi, de personenuitvoering van de Boxer, plaats aan 5 tot 9 personen, wat hem zeer geschikt maakt voor personen- en of rolstoelvervoer.

Ruimte en luxe
Voor iedere toepassing is wel een geschikte Boxer beschikbaar. En ander pluspunt van deze grote besteller is zijn uitgebreide standaarduitrusting die veel luxueuze en veiligheidszaken omvat. Zo heeft iedere Boxer standaard een ABS remsysteem met noodremassistentie, een bestuurdersairbag en gordelspanners. Centrale deurvergrendeling en elektrische bediening van ramen en spiegels zijn eveneens standaard.

De nieuwe Peugeot Boxer Pro gesloten bestel met 100 pk HDi-motor is leverbaar vanaf EUR 17.650,â. Zo lang de voorraad strekt is de Peugeot Boxer leverbaar met gratis airconditioning (klantvoordeel EUR 1.100,â) of een contante korting van EUR 750,â.

Peugeot Partner: Compacte daadkracht

Voor kleintransport heeft Peugeot twee ijzersterke troeven in handen: de Partner en de 307 Commercial. De Peugeot Partner bewijst zich al tien jaar lang als een zeer succesvolle besteller. Hij combineert ruimte en kracht met een uiterst scherpe prijsstelling, lage kilometerkosten en een hoge restwaarde. De zeer populaire bedrijfsauto heeft in de besteluitvoering een laadvolume van 3 m3 en kan standaard beschikken over een krachtige en zuinige 1,6-liter HDi-dieselmotor met 75 pk of met 90 pk; beide varianten hebben een zeer laag verbruik en voldoen aan de strenge Euro 4 emissie-eisen.

De Peugeot Partner Pro 1.6 HDi 75 pk is leverbaar vanaf EUR 9.895,â exclusief BPM en BTW. De Partner is tijdelijk leverbaar met een gratis Pack Comfort (centrale vergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare portierruiten, verwarmbare buitenspiegels, elektrisch bedienbare rechter buitenspiegel) plus gratis airconditioning of een contante korting van EUR 600,â.

307 Commercial: Ruimte en rijplezier

De Peugeot 307 Commercial Premium is uniek in het bedrijfsautoprogramma van Peugeot. Hij combineert de ruimte van een bedrijfsauto met het rijplezier en de luxe van een personenauto. De bagageruimte biedt plaats aan 1,8 m3 vracht terwijl de 90 pk sterke
1.6 HDiF motor met standaard FAP-roetfilter voor krachtige prestaties zorgt, zonder dat dit ten koste gaat van de verbruikscijfers.

De uiterst complete Peugeot 307 Premium Commercial is leverbaar vanaf EUR 18.950,â.

De bedrijfsautoâs van Peugeot: persoonlijk maatwerk

Een bedrijfsauto is veel meer dan een vervoermiddel. In veel gevallen levert hij een belangrijke bijdrage aan de continuïteit en productiviteit van een onderneming. De modellen van Peugeot combineren maximale bedrijfszekerheid en lage kilometerkosten met veelzijdigheid, optimaal gebruiksgemak en comfort. Maar dat is niet alles. Wie een bedrijfsauto zoekt, zoekt advies op maat. De bedrijfsautoadviseurs van Peugeot denken met de klant mee, of het nu gaat om een eenmanszaak of een multinational. Ook op het gebied van financiering, leasing, onderhoud en schadeherstel is de Peugeot-dealer hét adres voor een flexibele oplossing.

Peugeot Experience

Natuurlijk is de BedrijfsautoRAI 2007 een uitstekend moment voor een uitgebreide kennismaking met het Peugeot bedrijfsautogamma. Het gehele jaar wordt echter in Peugeot Experience Bedrijfsautoâs, aan de snelweg A2 in Breukelen, het complete bedrijfsautogamma getoond. Alle speciale uitvoeringen en maatwerkoplossingen worden permanent gepresenteerd. Is de keuze eenmaal gemaakt, dan is er de mogelijkheid een uitgebreide testrit te maken. Er is een veelvoud aan uitvoeringen en motorisaties beschikbaar voor proefritten zonder én met belading.

Milieubewuste mobiliteit

Een groeiende groep ondernemingen kiest bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij behoort een schoon wagenpark. De bedrijfsautoâs van Peugeot voldoen aan strenge emissie-eisen en hebben in dieseluitvoering een lage CO -uitstoot. Alle uitvoeringen voldoen aan de Euro IV-norm en hebben daardoor probleemloos toegang tot milieuzones in grote steden. Bovendien zijn diverse HDi-modellen standaard uitgerust met het FAP-roetfilter. Kiezen voor een Peugeot bedrijfsauto betekent ook kiezen voor milieubewuste mobiliteit.