Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Geld weg na babbel- en wisseltruc

Putten, 26-10-2007 o Een 72-jarige inwoner van Rijswijk (ZH.) werd dinsdagmiddag 23 oktober het slachtoffer van een combinatie tussen een babbel- en wisseltruc. Een tot nu onbekende man vroeg het slachtoffer wat geld te wisselen. De man uit Rijswijk is sindsdien 300,- armer en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Een en ander gebeurde tussen 17.30 uur en 18.00 uur op een parkeerplaats aan de Voorthuizerstraat in Putten. De man pinde in de AH-winkel een geldbedrag en werd buiten de winkel op de parkeerplaats aangesproken door een onbekende die muntgeld wilde wisselen. Toen het slachtoffer in zijn portemonnee keek, zocht de onbekende met zijn vingers mee in de portemonneer van de 72-jarige naar geschikt wisselgeld. Bij thuiskomst merkte de man dat de gepinde bankbiljetten verdwenen waren. De politie waarschuwt voor dit soort praktijken.

Het signalement van de tot nu onbekende man luidt als volgt: het gaat om een donker getinte man van tussen de 40-45 jaar oud en 1.75 meter lang. Hij had een dikke buik, dik opgezette handen en een bol hoofd.

De man droeg een donkerblauwe broek en een kort donkerblauw jack. Hij had kort, krullend donker haar. Mensen met tips wordt verzocht contact op te nemen. Het telefoonnummer is 0900-8844.