Verstandelijk beperkten ontwerpen Coca-Cola automaat

26/10/2007 09:59



Beautiful People



Rotterdam 23 oktober 2007 - Coca Cola Enterprises Nederland en Beautiful People starten dit jaar een speciale samenwerking. Samen willen zij kunst van mensen met een verstandelijke beperking breder bekend maken in de samenleving en in het bedrijfsleven. Dit leidt onder andere tot een speciale frisdrankautomaat die ontworpen gaat worden door een kunstenaar met een verstandelijke beperking. Deze unieke automaten zullen te zien zijn in diverse zorginstellingen in Nederland.

Presentatie Samenwerking
De inhoud van het partnership tussen Coca-Cola Enterprises Nederland en Beautiful People wordt gepresenteerd op het Beautiful People Event op 26 oktober in Amsterdam. Dit evenement staat geheel in het teken van de kunst van kunstenaars met een verstandelijke beperking. Op dit evenement zullen de zes kunstenaars bekend worden gemaakt die elk een kans maken om hun schilderij terug te zien op de frisdrankautomaten van Coca-Cola, die worden afgezet in onder andere diverse zorginstellingen verspreid door heel Nederland. (Het evenement wordt gepresenteerd door Bas Westerweel en Dieuwertje Blok. De zes winnaars worden bekend gemaakt door Ans Markus).

Coachingstraject
Aan elke winnaar wordt vervolgens een professionele kunstenaar, geworven en geselecteerd door Kunstenaars?, gekoppeld die tijdens een coachingstraject van twee maanden de alom bekende Coca Cola fles zo speciaal mogelijk op doek zullen schilderen. Deze zes werken worden geëxposeerd op het ABN Amro Tennistoernooi in Rotterdam, waar uiteindelijk één winnaar wordt gekozen.

Ondersteuning Beautiful People Foundation
Coca-Cola doneert voor elk speciaal ontworpen automaat van Beautiful People / Coca Cola die geplaatst wordt in bijvoorbeeld een zorginstelling een bijdrage aan Beautiful People. Hiermee worden ateliers en mensen met een verstandelijke beperking ondersteund.





http://www.beautifulpeople.nl