Persberichten Lekstroom, 10.30 uur

Utrecht, 26-10-2007

Aangehouden voor openlijk geweld

LOPIK Twee vrouwen en een man uit Woerden zijn donderdag aangehouden voor het plegen van openlijk geweld.

Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Lopikerweg West drie onwelkome gasten waren die de bewoner hadden mishandeld. De betrokkenen kenden elkaar en de aanleiding van het geweld ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De man die flink geslagen en geschopt was, moest naar het ziekenhuis om zich te zijn verwondingen te laten behandelen. Hij kon enkele uren later weer naar huis. De drie verdachten, een 42-jarige vrouw, een 18-jarige vrouw uit Woerden en een 38-jarige man, zijn aangehouden en ingesloten.

Fietsverlichtingscontrole

NIEUWEGEIN In de Herenstraat heeft de politie donderdagavond 25 oktober een fietsverlichtingscontrole gehouden. Twee bromfietsers kregen een bekeuring omdat ze niet goed verlicht aan het verkeer deelnamen en vijftien fietsers ook.

Aangehouden met 38 zakjes wiet

VIANEN Op een parkeerplaats aan de Aimee Bonnastraat is een 20-jarige Vianees aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. De politie kreeg een tip dat op de parkeerplaats een man vermoedelijk in drugs aan het handelen was. Agenten controleerden de bewuste auto en de bestuurder donderdag omstreeks 17.25 uur. Onder de bijrijdersstoel lagen 28 zakjes met wiet. Deze zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.

Aangehouden voor diefstal portemonnee

NIEUWEGEIN Een 17-jarige jongen en een 14-jarig meisje, beiden uit Nieuwegein, zijn donderdag aangehouden voor het stelen van een portemonnee uit een horecagelegenheid aan de Rapenburgerschans. Personeel van de gelegenheid herkende het meisje toen ze omstreeks 16.35 uur binnen kwam lopen. Ze hadden op bewakingsbeelden gezien dat zij het was die twee dagen daarvoor een portemonnee had gestolen terwijl de jongen toekeek. De politie werd ingeschakeld en hiel het tweetal aan. De zaak is in onderzoek.

Laatst gewijzigd 26-10-2007 10:34 | © Politie Utrecht