Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Bewoners Katendrecht maken zelf plan voor verbetering wijk

Katendrecht is steeds meer een place to be. Ontwikkelingen die op dit moment een rol spelen zijn zonder moeite op te noemen: woningbouw met instroom van nieuwe bewoners, een totaal vernieuwd Deliplein met daaromheen nieuwe ondernemers, de komst van de SS Rotterdam begin volgend jaar en het European Chinese Center waar de plannen steeds concreter voor worden.

Meeprofiteren
Al deze ontwikkelingen gaan ongetwijfeld zorgen voor een economische impuls op Katendrecht. Het is van groot belang dat alle bewoners en ondernemers van Katendrecht meeprofiteren van al deze positieve ontwikkelingen, bijvoorbeeld door meer werkgelegenheid, betere opleidingskansen en meer contacten tussen de bewoners onderling.

Bewoners en wijkpartijen maken plan
Het komende jaar gaan de verschillende groepen bewoners samen met ondernemers en instellingen op Katendrecht een plan maken voor de verbetering van de wijk. Voor het plan wordt de Amerikaanse RBA-methodiek (Results Based Accountability) gebruikt. In Katendrecht wordt de aanpak JES genoemd.

JES
De JES-aanpak zorgt ervoor dat alle partijen in de wijk actief betrokken zijn bij het werken aan de toekomst. Een wijk waar veel mensen een steentje bijdragen is een sterke wijk. Themas zoals bijvoorbeeld een gezonde opvoeding en waardig oud worden kunnen mede door de bewoners zelf worden bepaald. JES ontwikkelt samen met bewoners en wijkpartijen meetbare doelen aan de hand waarvan de agenda voor de komende jaren wordt bepaald.

Planning
Tot eind dit jaar wordt er uitgebreid gepraat met bewoners, ondernemers en instellingen van Katendrecht over wat zij in hun wijk willen verbeteren en hoe dit bereikt kan worden. In de eerste maanden van volgend jaar worden de uitkomsten verwerkt en besproken met de verschillende partijen. Naar verwachting kan de raadpleging in de wijk rond maart 2008 worden afgerond. Rond mei 2008 worden de gezamenlijke afspraken voorgelegd aan de politiek en kunnen de plannen uitgevoerd worden.

Begeleiding
De JES-aanpak op Katendrecht wordt begeleid door mensen van het bureau HK&P en het Verwey Jonker instituut. De resultaten van de aanpak worden openbaar gemaakt, de verbeteringen worden zichtbaar gemaakt. De aanpak wordt gefinancierd door de deelgemeente, de SS Rotterdam en de Nieuwe Unie.

Meedoen?
De bewonersgroepen worden benaderd via de instellingen in de wijk. Wilt u meepraten en bent u nog niet benaderd? Neem dan contact op met Ergul Kaygun van het bureau HK&P via telefoonnummer (010) 4427317 of email info@hkenp.nl.