Gemeente Lochem


De gemeente Lochem wil een proef doen met het inrichten van een 30 of 60 km/uur-gebied zonder de bekende drempels en chicanes. Ook wil zij de mogelijkheden voor fietsers verbeteren. Deze en nog meer van deze uitspraken staan in de kader- en doelstellingnota die de gemeenteraad donderdag 18 oktober heeft vastgesteld.

De nota ligt voor geïnteresseerden ter inzage bij de publieksbalies in Lochem en Gorssel van 24 oktober t/m 5 december. De evaluatie- en inventarisatienota waarin de meningen en aandachtspunten uit de inloopavonden is verwerkt, ligt in deze periode ook ter inzage.

In de kader- en doelstellingennota staat waar de gemeente naar toe wil met het verkeer en vervoer in de gemeente Lochem. Deze ambities worden nu verder uitgewerkt in het eigenlijke beleidsplan, de nota mobiliteit Lochem.

In juni en juli organiseerde de gemeente inloopavonden waar burgers meningen en aandachtspunten voor het nieuwe beleid hebben meegegeven. Deze inbreng heeft mede de richting voor het nieuwe beleid bepaald. Ook heeft de gemeente een groot aantal belangenverenigingen gevraagd om mee te denken over hoe de plannen concreet kunnen worden gemaakt. Hier zijn zij nu druk mee bezig. De plannen komen in een conceptbeleidsplan, dat in februari aan de gemeenteraad wordt gepresenteerd. In het voorjaar krijgen alle burgers de gelegenheid kennis te nemen van het nieuwe beleid en kunnen zij hierop reactie geven. De vaststelling van het definitieve plan vindt plaats rond de zomer van 2008.

In de plannen is nog geen rekening gehouden met de kosten en het beschikbare geld. Na de uitwerking gaat de gemeenteraad bepalen welk onderdeel het belangrijkste is. Per thema (bijvoorbeeld auto, fiets, openbaar vervoer) wordt gekeken hoeveel geld er geïnvesteerd wordt.