UN Messenger of Peace, Jane Goodall, komt naar Nederland


BREDA, 20070910 -- Het gebeurt niet elke dag dat een "UN Messenger of Peace" ons land bezoekt. Maar op 26, 27 en 28 oktober 2007 zal Jane Goodall, VN ambassadrice voor de Vrede, Nederland bezoeken. Zij is wereldwijd beroemd en geprezen voor haar onderzoek en werk met chimpansees. Op vrijdag 26 oktober start haar bezoek met een lezing tijdens het HAP congres in Ede. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober zullen haar activiteiten zich grotendeels in Breda afspelen.

De Nederlandse tak van het wereldwijde Jane Goodall Instituut richt zich met name op de kernvisie van Jane: elke vorm van hulpverlening in de natuur en Derde Wereldlanden, maar ook in onze Westerse samenleving, kan slechts succesvol zijn als een integrale benadering het uitgangspunt is. Mens, dier en milieu dienen in harmonie samen te leven. Jane Goodall Nederland streeft in haar projecten dan ook naar een integrale benadering. Het milieu moet in stand worden gehouden, of liever nog, worden verbeterd, de mens zal chimpansees als buurtgenoot moeten zien en niet als bedreiging. De mens moet dus ook geleerd worden op een veilige en harmonieuze manier met deze apen samen te leven en de leefomgeving van de chimpansees moet op een zo natuurlijk mogelijke wijze geoptimaliseerd worden.
Daartoe richt Jane Goodall Nederland in de Derde Wereld in samenwerking met het internationale Jane Goodall Instituut diverse "educational centres" in.

Breda als centrale plaats te kiezen voor diverse activiteiten rondom het bezoek van Jane Goodall is niet verwonderlijk. De centrale ligging, goede accommodaties en niet te vergeten een enthousiast team van vrijwilligers uit Breda, aangevuld met enthousiastelingen uit heel Nederland.

Op zaterdag 27 oktober zal Jane een lezing geven tijdens een liefdadigheidsdiner in de Grote Kerk in hartje Breda. Naast Jane Goodall zullen talloze prominenten acte de présence geven, waaronder ex-Minister-President Ruud Lubbers, die tevens spreker is tijdens het diner. Kaartjes voor het culinaire festijn zijn verkrijgbaar via www.janegoodall.nl.

Zondagavond 28 oktober zal Jane Goodall Nederland belangstellenden graag welkom heten in het Chassé Theater. Een unieke en inspirerende openbare lezing over haar levenswerk en filosofie door Jane Goodall zelf, alsmede een lezing van Debby Cox, directeur van het Jane Goodall Instituut in Oeganda. Kaartjes voor deze ongetwijfeld fantastische happening zijn eveneens verkrijgbaar via www.janegoodall.nl.

De centrale organisatie van het weekend is in handen van een werkgroep bestaande uit de actieve vrijwilligers Gerty Rijvers en Wim-Jan van Steen uit Breda en bestuursleden Corné de Louw en Louis Poncin. "Het werken aan zo'n evenement voor zo'n inspirerende vrouw als Jane Goodall geeft op voorhand al veel plezier", aldus deze mensen. Zij zijn allen geraakt door de spirit en goeie filosofie van Jane Goodall. "Jane Goodall Nederland heeft als slogan "jouw inzet telt". Daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Wij zijn overtuigd dat een integrale benadering van mens, dier en milieu de enige juiste weg is om ontwikkelingshulp en het verbeteren van het milieu en de leefomgeving van mens en dier daadwerkelijk structureel te verbeteren."

In het weekend van 27 en 28 oktober a.s zal het in Breda dus gonzen van de inspirerende activiteiten.
Vele prominenten zullen aanwezig zijn en ook u bent van harte uitgenodigd. . Vanaf heden kunnen zowel kaarten voor het diner in de Grote Kerk als kaarten voor de lezing op zondag besteld worden via de website van Jane Goodall Nederland, www.janegoodall.nl
Vol is vol, dus wilt u zeker zijn van een plaats, haast u dan met bestellen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jane Goodall Nederland, Diederik Visser, tel. 0570 - 658989 of per mail info@janegoodall.nl





Jane Goodall Nederland