BedrijfsautoRAI

The European Road Transport Show 2007 volgepakt met innovatie

(7/8/2007)
Tijdens de aanloop naar de The European Road Transport Show 2007 (TERTS), ook bekend als de BedrijfsautoRAI, in Amsterdam wordt steeds duidelijker dat de tentoonstelling niets van zijn internationale toonaangevende status heeft ingeboet.

Nu reeds hebben zich 341 exposanten ingeschreven, een stijging van 10 procent ten opzichte van 2005. Daarmee laat TERTS zien een belangrijk Europees platform te zijn waar de wegtransport gerelateerde bezoeker alle noviteiten, innovaties en primeurs binnen deze sector onder een dak vindt. De beurs vindt plaats van 26 oktober tot en met 3 november 2007 in Amsterdam RAI.

TERTS 2007 is een van de twee grote Europese platforms waar de bedrijfsauto-industrie zijn complete gamma tentoonstelt. Naast alle bekende Europese vrachtwagenmerken mag de beurs zich dit jaar ook verheugen in een vernieuwde aandacht van met name de producenten van lichte bedrijfswagens. Gezien de elkaar steeds sneller opvolgende innovaties binnen de bedrijfswagenwereld is het niet vreemd dat een aantal fabrikanten TERTS 2007 als het moment kiezen om hun primeurs wereldkundig te maken.

Daarnaast is TERTS dé tentoonstelling voor de bedrijfswagenmerken om te laten zien wat ze aan detailoplossingen in huis hebben om hun klanten in staat te stellen steeds efficiënter en duurzamer te vervoeren en om zo hun productiviteit te verbeteren. Mede daardoor kan de bezoeker genieten van heel veel stands volgepakt met innovatie.

Internationaal
Opvallend is het grote aantal nieuwe internationale inschrijvingen. Zo meldden zich maar liefst 40 nieuwe exposanten die behalve uit de ons direct omringende landen ook uit de USA, Zuid-Korea, Taiwan, Turkije, Spanje en Zweden komen. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat het totale overdekte vloeroppervlak met vijf procent gestegen is tot ruim 60.000 vierkante meter. Daarmee is de beschikbare ruimte voor TERTS 2007 op dit moment voor 98 procent volgeboekt.

Speciale themaâs
Tijdens TERTS 2007 is er veel aandacht voor âsmart solutionsâ met name op ICT gebied. Telematica zoals onderhoud- en fleetmanagement, krijgt binnen de transportsector een steeds grotere rol. Met inmiddels al weer âsimpeleâ navigatiesystemen (ook voor trucks) tot complexe tracing and tracking, ritplanning en urenregistratie tot uiterst moderne roadpricing systemen als voorbeeld van wat nu al mogelijk is en wat er nog op ons af komt.

Om de snel groeiende invloed van IT en Telematica in het wegtransport te onderstrepen wordt een speciaal paviljoen ingericht waar tot nu toe 18 deelnemers naast bestaande technologie vooral ook nieuwe ontwikkelingen voor in de (nabije) toekomst zullen tonen.

Duurzaamheid
Onder de titel âStart Future Nowâ is er tijdens de komende TERTS op een geheel daarvoor ingericht paviljoen ook veel aandacht voor het thema duurzaamheid en milieu. De campagne kreeg zijn première tijdens de eerder gehouden AutoRAI begin dit jaar en TERTS is het moment om het project ook voor de bedrijfswagens uit te rollen. Met name om te laten zien dat veiliger, schoner, stiller en zuiniger door de industrie niet alleen met de mond beleden wordt, maar ook echt in praktijk wordt gebracht.

Door treffende voorbeelden tentoon te stellen krijgt de bezoeker een goed idee van welke innovaties de bedrijfswagenwereld op de gebied van duurzaamheid en milieu reeds toepast en wat men nog in het vat heeft. Daarbij zijn het niet alleen de in het oog springende technieken als hybride voertuigen die voor veel winst zorgen. Denk ook eens aan reinigende brandstoffen, stille banden en super schone zware diesels. Een deel van deze meer toegepaste technologie is overigens al te zien op twee andere paviljoens op TERTS: het componenten paviljoen en het carrosserie paviljoen (voor carrosserie en rollend materieel).

Belangrijke Awards
De grote kracht van TERTS is dat de bezoeker naast een compleet overzicht van alle vrachtwagens, lichte bedrijfswagens, het getrokken materieel, de opbouwmogelijkheden, componenten en accessoires, ook op speciale deelgebieden diepgaand geïnformeerd wordt. Het internationale karakter van de beurs en de betekenis daarvan voor Amsterdam wordt nog eens benadrukt door de uitreiking van een aantal prestigieuze awards tijdens de internationale persdag voorafgaand aan TERTS.

Zowel de jury van de Truck of the Year- als wel die van de Van of the Year âverkiezing maken dan tijdens een doorgaans zeer druk bezochte happening bekend welk merk en type van beide categorieën voertuigen de fel begeerde titel het komend jaar mag voeren. Beide juryâs bestaan uit bekende vakjournalisten uit heel Europa. Ook TERTS zelf heeft in de vorm van The European Road Transport Innovation Award een belangrijke trofee te vergeven aan de exposant met de meest in het oog springende innovatie op het gebied van voertuigen, getrokken materieel, systemen of componenten.

Dit jaar introduceert TERTS hoofdsponsor TVM voor de eerste keer de TVM Preventie Prijs 2007. De internationale Transportverzekeraar kent de titel toe aan het transportbedrijf dat op elk gebied binnen zijn bedrijfsvoering van ARBO tot criminaliteit het laatste jaar opmerkelijke successen heeft geboekt. De jury voor deze onderscheiding wordt gevormd door tweede kamerlid voor de VVD Fred Teeven, oud staatsecretaris voor sociale zaken Elske ter Veld en TVM directeur Arjan Bos.

Toegangstijden
De eerste beursdag voor het publiek is op vrijdag 26 oktober, TERTS 2007 sluit zijn deuren op zaterdag 3 november.
De openingstijden zijn als volgt: vrijdag 26 oktober van 11.00 - 18.00 uur, weekend 27 - 28 oktober van 10.00 - 17.00 uur, weekdagen (29 oktober - 2 november) van 11.00 - 20.00 uur en zaterdag 3 november van 10.00 - 17.00 uur.

Korting op toegangsprijs
Een toegangsbewijs varieert van ⬠13,50 tot ⬠18,- aan de kassa, maar via de online ticketservice krijgt men ⬠1,- korting. Meer informatie is te vinden op internet: www.roadtransportshow.nl.