Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 oktober 2007

Verkrachter aangehouden

Enschede

Vrijdagmorgen 26 oktober is een 23-jarige Enschedeër aangehouden die ervan wordt verdacht even daarvoor een 19-jarige Zwolse te hebben verkracht in de kelderruimte van een flat aan de Molenstraat in Enschede.

Politiemensen stonden vrijdagmorgen 26 oktober omstreeks 04.00 uur bij een containerbrandje aan de Molenstaart in Enschede. Hier werden ze aangesproken door een 23-jarige Enschedeër die hen vertelde dat zijn vriendin even daarvoor in de kelderruimte van een flat aan de Molenstraat was verkracht.
In de bewuste kelderruimte troffen de politiemensen de vriendin, een 19-jarige inwoonster van Zwolle, aan. Zij vertelde in grote lijnen wat er was gebeurd en een signalement van de dader werd doorgegeven.

Een verder onderzoek werd direct ingesteld en om ongeveer 04.45 uur werden op de Brammelerstraat in Enschede twee mannen gesignaleerd waarvan een aan het door het slachtoffer opgegeven signalement voldeed. Beiden, Enschedeërs van 21 en 23 jaar, zijn meegenomen naar het bureau. De 21-jarige is later na het afleggen van een verklaring weer heengezonden. De 23-jarige is als verdachte van de verkrachting aangehouden en opgesloten.

Het onderzoek wordt voortgezet.
(07-139037)

Rijbewijzen ingevorderd bij snelheidscontrole op A1

De Lutte

Bij een snelheidscontrole op de A1 bij De Lutte ter hoogte van de grensovergang, zijn donderdag 25 oktober van 5 bestuurders de rijbewijzen ingevorderd. Een (1) bestuurder heeft direct de door justitie opgelegde boete van 1200 euro voldaan.

Donderdag 25 oktober werd tussen 13.30 en 20.00 uur op verzoek van de Koninklijke Marechaussee door de politie Twente een snelheidscontrole gehouden op de A1 bij De Lutte. Direct na de grensovergang in de richting De Lutte - Oldenzaal werd door de Koninklijke Marechaussee samen met de Douane een controle gehouden op het vervoer van vreemdelingen, een zogenaamd Mobiel Toezicht Vreemdelingen (MTV). Om e.e.a. goed te kunnen uitvoeren was hiertoe een snelheidsbeperking ingesteld van 70 km. per uur.

Bij eerdere controles was het de controleurs van Marechaussee en Douane gebleken dat veel automobilisten zich niets aantrokken van de ingestelde snelheidsbeperking en met hoge snelheden de controlepost passeerden met alle gevaar van dien. De snelheidsbeperking werd door middel van borden aangegeven.

Tijdens de donderdag de 25e gehouden controle werden door de politie Twente door middel van de lasergun 522 voertuigen gecontroleerd en 33 van hen overtraden de toegestane snelheid van 70.
Zes automobilisten overschreden de toegestane snelheid zelfs met meer dan 50 km per uur waardoor hun rijbewijs werd ingevorderd.
Het gaat hierbij om:
38-jarige Oldenzaler, hij reed 135 km, 31-jarige man uit Bilthoven die 130 reed, 37-jarige Almeloer met een snelheid van 128 km, 36-jarige inwoner van Oldenzaal met 124 en een 39-jarige man uit Bilthoven waarvan een snelheid van 142 werd geconstateerd.
Daarnaast werd bij een 44-jarige inwoner van het Poolse Poznan, met de Nederlandse nationaliteit, geconstateerd dat hij reed met een snelheid van 149 km per uur. Na overleg met justitie kon deze persoon na het betalen van de opgelegde boete van 1200 euro, zijn weg vervolgen.

Door de Marechaussee en de Douane werden een groot aantal voertuigen gecontroleerd en werden drie openstaande vonnissen betekend en vier met een totaal bedrag van 1011 euro betaald. Daarnaast werden een aantal bekeuringen voor o.a het niet handsfree bellen uitgeschreven.
(07-138943)

Drie gewonden bij aanrijding

Aadorp

Bij een aanrijding donderdagavond de 25e oktober op de Aadijk / Plesmanweg in Aadorp, raakten drie personen dusdanig gewond dat ze naar het ziekenhuis vervoerd moesten worden.

Donderdagavond 25 oktober om ongeveer 21.20 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Plesmanweg / Aadijk in Aadorp. Hierbij zouden een aantal mensen gewond geraakt zijn.
Ter plaatse bleek dat een 44-jarige automobilist uit Almelo met naast zich een 43-jarige plaatsgenoot, over de Plesmanweg had gereden en de Aaweg op wilde rijden. Uit de richting Vriezenveen kwam een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Vriezenveen met bij zich in een 26-jarige man ook uit Vriezenveen.
Door nog onbekende oorzaak kwamen beiden met elkaar in aanrijding met een behoorlijke ravage als gevolg.

Met uitzondering van de 22-jarige bestuurder uit Vriezenveen werden de andere drie met onbekend letsel door ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen zijn afgesleept.

De afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente doet onderzoek naar de oorzaak.
(07-138978)

Geen voorrang fietser gewond naar ziekenhuis

Enschede

Donderdagmiddag 25 oktober vond op de kruising Euregioweg / Sleutelweg in Enschede een aanrijding plaats tussen een fietser en een automobilist. De fietser raakte gewond en werd in het ziekenhuis opgenomen.

Doordat een 47-jarige automobilist uit Enschede, op de kruising Euregioweg / Sleutelweg in Enschede geen voorrang verleende aan een 27-jarige fietser ook uit Enschede, ontstond een aanrijding.
De fietser werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen.
(07-138809)

Winkeldieven aangehouden

Almelo

Oplettende politiemensen viel donderdagmiddag 25 oktober in het centrum van Almelo het gedrag op van een man en een vrouw. Zij hadden het vermoeden dat deze twee op grote schaal bezig waren met het plegen van winkeldiefstal. Beiden zijn aangehouden.

Donderdagmiddag viel surveillerende politiemensen in het centrum van Almelo het gedrag op van een 19-jarige Almeloer en een 42-jarige Almelose, moeder en zoon. Gezien werd dat er goederen vanuit diverse winkels werden gestopt in tassen die buiten stonden.
Na een korte observatie werd besloten tot aanhouding over te gaan omdat het vermoeden bestond dat de twee op redelijke schaal bezig waren met winkeldiefstal en beiden als recidivist met betrekking tot winkeldiefstal te boek staan.

Gezien was dat de zoon de tassen op een fiets had weg gebracht en weer terug kwam naar zijn moeder. De tassen zijn echter nog niet teruggevonden.

De twee zijn in de loop van de donderdagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en dit onderzoek wordt voortgezet.
(07-138745)

Twee hennepplantages geruimd

Enschede

Donderdag 25 oktober zijn in een tweetal woningen in Enschede hennepplantages met respectievelijk 99 en 320 planten geruimd.

Zowel in een woning aan de Utrechtlaan in Enschede als aan de Holtwiklanden werden donderdag 25 oktober hennepplantages ontdekt.
In de woning van een 38-jarige bewoner aan de Utrechtlaan ging het hierbij om 99 planten en in de woning van een evenoude bewoner aan de Holtwiklanden om 320 planten. In beide gevallen zijn planten en apparatuur vernietigd op last van de officier van justitie. Tegen beide bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.
(07-129617)

Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

Haaksbergen / Almelo /Enschede

Een drietal automobilisten dan wel automobilistes hebben vrijdagmorgen 26 oktober hun rijbewijzen moeten inleveren omdat bij controles was geconstateerd dat ze te veel alcoholische versnaperingen tot zich hadden genomen.

In Haaksbergen werd vrijdagmorgen 26 oktober om ongeveer 00.10 uur een 45-jarige Enschedese gecontroleerd op de Benninkstraat. Zij was bij het uitstappen van haar auto erg onvast ter been en later op het bureau wees de ademanalyse 1.32 promille uit. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
(07-139004)

Omstreeks 00.50 uur werd vrijdagmorgen de 26e een 24-jarige automobilist uit Borne gecontroleerd op de Schipbeekstraat in Almelo. Ook hij bleek de nodige alcohol te hebben gedronken en aan het bureau wees de ademanalyse 0.95 promille uit. Omdat de 24-jarige beginnend bestuurder is werd ook zijn rijbewijs ingevorderd.
Daarnaast werd bij hem in zijn fouillering een wit papiertje met daarin vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Hierop is de 24-jarige voor verder onderzoek opgesloten.

Een 34-jarige Enschedese reed vrijdagmorgen 26 oktober omstreeks 02.15 uur tegen een lantaarnpaal op de Hengelosestraat in haar woonplaats ter hoogte van de Raiffeissenstraat. Ook zij had de nodige alcohol genuttigd wat aan het bureau ook bleek. De ademanalyse wees 1.90 promille uit. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.
Omdat er met haar nog geen gesprek te voeren was en zij dan ook nog geen verklaring af kon leggen, is ze voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de vrijdag is ze, na te zijn ontnuchterd, afgehoord en heengezonden.

Bromfietser gewond bij aanrijding

Goor

Een 17-jarige bromfiets bestuurder uit Diepenheim is vrijdagmorgen 26 oktober bij een aanrijding in zijn woonplaats dusdanig gewond geraakt dat hij in het ziekenhuis is opgenomen.

Vrijdagmorgen 26 oktober werd omstreeks 07.55 uur melding gedaan van een aanrijding op de kruising Diepenheimseweg / Stationslaan in Goor.
Bleek dat een 25-jarige automobiliste uit Goor, rijdend over de Diepenheimseweg uit de richting van de Kerkstraat linksaf de Stationslaan in wilde rijden. Hierbij gaf zij geen voorrang aan een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Diepenheim die haar uit tegenovergestelde richting tegemoet kwam.
Een aanrijding was het gevolg en de 17-jarige werd door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo waar hij is opgenomen.
(07-139068)

tel: 053-4555588

---- --