Protestantse Kerk in Nederland


De Maand van de Spiritualiteit

za 27 oktober 2007 - vr 23 november 2007
Dagblad Trouw, KRO en Uitgeverij Ten Have organiseren dit jaar voor het eerst De maand van de spiritualiteit. Deze vindt plaats van 27 oktober tot 23 november. De initiatiefnemers willen hiermee inspelen op de groeiende behoefte aan inspiratie en zingeving in de samenleving. Thema van de maand is Hartstocht.

Op de website www.maandvandespiritualiteit.nl staat het totale programma aan lezingen en evenementen, op diverse plaatsen in het land georganiseerd door initiatiefnemers en anderen, te lezen.

Het openingsevenement vindt op 27 oktober in Amsterdam plaats, met o.a. workshops en lezingen door gerenommeerde sprekers als Kees Waaijman, Wim op t Hof, Geert Kimpen, Jan Siebelink en Susan Smit. Op 19 november vindt een groot symposium plaats in Den Haag, over de rol van spiritualiteit in de gezondheidszorg, het bedrijfsleven en de politiek.
Verder zijn er tal van activiteiten in deze maand, te vinden op de site.

In ontwikkeling
Een groot deel van het programma is klaar, een deel is nog in ontwikkeling. Veel aangesloten organisaties, zoals De Kamers (Amersfoort), De Boskant (Den Haag) en Zin in Werk (Vught), organiseren hun eigen spirituele manifestaties. Op de site van de maand van de Spiritualiteit
www.maandvandespiritualiteit.nl is steeds de laatste stand van zaken te vinden.