Gemeente Langedijk


3 oktober 2007

Nationale Rookmeldersdag op zaterdag 27 oktober

Als klapstuk van de Rookmelderscampagne 2007, vindt op zaterdag 27 oktober de Nationale Rookmeldersdag plaats. Organisator is de Stichting Nationale Brandpreventieweek.

Net als vorig jaar staat de rookmelder ook dit jaar centraal. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met werkende rookmelders in huis honderd procent meer kans hebben om een brand te overleven.

In het kader van de Rookmeldersdag zullen op 27 oktober vijftig adressen in Nederland worden gecontroleerd op de aanwezigheid van rookmelders. Als deze aanwezig zijn, krijgen de bewoners een kleine prijs. Ze dingen bovendien mee naar de hoofdprijs, 250 staatsloten, of één van de vier `tweede prijzen' van elk honderd staatsloten (of de waarde in geld).

De adressen worden aselect uitgekozen door een notaris, dus de kans dat ook in Langedijk één of meer woningen worden gecontroleerd is aanwezig. Rookmelders kunnen worden gekocht bij doe-het-zelf-zaken of bouwmarkten. De prijs varieert van vijf tot 25 euro. Let er bij aanschaf op dat de rookmelder is voorzien van het `Politie Keurmerk Veilig Wonen'-logo en of er sprake is van minimaal vijf jaar garantie. Bestellen via www.brandwonden.nl is ook mogelijk.

De Rookmelderscampagne 2007 begint op 6 oktober in Den Bosch met het `grootste rookmeldersalarm ooit'. Voor meer informatie kijk op de site www.rookmelders.nu.