Gemeente Medemblik

Nacht van de Nacht

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Te veel licht is hinderlijk voor mensen, verstoort het dag- en nachtritme van dieren en veroorzaakt onnodig veel energieverspilling en CO2-uitstoot. Om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland, organiseren de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties op 27 oktober voor de derde maal de Nacht van de Nacht.

Gemeenten en bedrijven zijn onder meer opgeroepen die nacht de verlichting van één of meerdere gebouwen uit te zetten. De gemeente Medemblik ondersteunt het initiatief en geeft aan de oproep gehoor door in de Bonifaciuskerk en het stadhuis in Medemblik de lichten te doven.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd. Zo openen sterrenwachten hun deuren voor bezoekers die de nachtelijke sterrenhemel willen bewonderen. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bieden avondwandelingen in natuurgebieden aan en er zijn tal van plaatselijke organisaties die belevingsexcursies organiseren. Kijk voor meer informatie op www.laathetdonkerdonker.nl.