Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Huttontoernooi 27 oktober met nieuwe formule in Den Bosch

De Stichting Bevordering Schaaksport Brabant (SBSB) organiseert op zaterdag 27 oktober in Den Bosch (Hervion College, Hervensebaan 5) het traditionele Huttontoernooi voor regionale bondsteams tot en met 20 jaar. Dit jaar wordt met een nieuwe formule gespeeld. De formule is op verzoek van de regionale jeugdleiders gewijzigd naar vier speelronden in plaats van twee. Ook nieuw is dat er om officiele Nederlandse titels wordt gespeeld. Het speeltempo is 25 minuten per persoon per partij. Er kan worden ingeschreven in elk van de categorieën (derhalve kan in elke categorie een viertal worden ingeschreven).

Er wordt met viertallen gespeeld in de categorieen A, B, C, D en E. A-spelers (geboren in/na 1987)
B-spelers (geboren in/na 1991)
C-spelers (geboren in/na 1993)
D-spelers (geboren in/na 1995)
E-spelers (geboren in/na 1997)

Er wordt gespeeld volgens het Huttonsysteem per categorie. Derhalve speelt elk viertal telkens tegen een viertal van een andere regionale bond.

De cateraar van het Hervion College biedt de mogelijkheid vooraf lunchpakketten te bestellen. Deze bevatten een brooodje kaas, een broodje ham, een krentenbol, een stuk fruit en fruitsap. De kosten zijn ca. EUR 4,00.
Let op: er zijn geen broodjes verkrijgbaar die niet vooraf zijn besteld.

Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 15 oktober via eliens.arno@planet.nl Ook als regionale bonden niet deelnemen verneemt de organisatie graag bericht. Graag vermelden in welke categorieën wordt deelgenomen en of er lunchpakketten worden besteld.
---

School gezocht voor samenwerking met Duits gymnasium

De KNSB is benaderd door een Duits Gymnasium in Syke (nabij Bremen) met de vraag of wij hen in contact kunnen brengen met een Nederlands Gymnasium dat veel met schaken doet. Zij hebben al contact met een Finse en een Poolse school. In eerste instantie vragen zij samenwerking met een Nederlandse school voor informatie-uitwisseling over schaken en deelname aan een Internetschaakcompetitie. Daarnaast wordt de school uitgenodigd om aan het Europese Comenius-project 'Lebenslanges Lernen' mee te doen. Dit project gaat in 2008-2009 draaien, maar dit seizoen vinden er al voorbereidende bijeenkomsten plaats.

De Duitse school maakt ook gebruik van de Stappenmethode. Onlangs is de Duitse versie van de website van de Stappenmethode geheel vernieuwd. Zie http://www.stappenmethode.de.

Scholen die interesse hebben of nadere informatie wensen, kunnen zich rechtstreeks melden bij de contactpersoon van het Gymnasium Syke: Dagmar-M. Wilke, La-Chartre-Straße, 28857 Syke, Deutschland Email: dagmar-m.wilke@t-online.de
NB: Mocht uw Duits wat zijn weggezakt? Niet erg, de betreffende dame is ook lerares Engels! (EvB)

---