Gemeente Boarnsterhim


Nacht van de Nacht 27 oktober

Loop mee en ervaar de duisternis.

Zaterdag 27 oktober aanstaande wordt voor de derde keer in Nederland de Nacht van de Nacht gehouden. De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties en is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. Het motto is: laat het donker donker.

De gemeente Boarnsterhim steunt dit initiatief. Ook op ons platteland, en dan vooral in de dorpen, is donker vaak niet meer zo heel erg donker. Wij willen daarom meedoen door het organiseren van een activiteit. Hiermee willen we u laten zien hoe mooi donker kan zijn en zien we ook de invloed van licht uit de (verre) omgeving.

Zaterdagavond 27 oktober organiseren we een wandeling langs het donkere Sneekermeer. De start is om 19.30 uur, de kinderen zijn dus ook van harte welkom. Startplaats is het parkeerterrein aan de Jongebuorren, bij de strandcamping. We lopen over het wandelpad langs het Sneekermeer naar het paviljoen Het Meer van Lenten. Hier kunnen we uitrusten met een lekkere kop warme chocolademelk. Tijdens de wandeling krijgt u een spannend verhaal over het Sneekermeer en z'n geheimen te horen. De terugwandeling brengt ons weer bij het parkeerterrein.

Wij nodigen u van harte uit om mee te doen aan de wandeling in de Nacht van de Nacht. Wel willen we graag weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen. Wilt u zich daarom aanmelden via e-mail gemeente@boarnsterhim.nl of via telefoonnummer 0566-629329. Uw naam, woonplaats, contactgegevens (bij telefonische aanmelding) en het aantal personen graag doorgeven voor woensdag 24 oktober aanstaande.