Kennisnet

Wikimedia Nederland organiseert conferentie over Wiki's en Educatie

8 oktober 2007

Wikimedia Nederland organiseert op zaterdag 27 oktober voor de tweede keer de Wikimedia Conferentie Nederland. Het thema van dit jaar is 'Wiki's en Educatie'. Wiki's, ondermeer bekend van de populaire encyclopedie Wikipedia, spelen een steeds belangrijkere rol binnen de educatieve wereld. Hoofdsponsor van de conferentie is stichting Kennisnet Ict op school.

De conferentie biedt een rijk scala aan lezingen van mensen die professioneel bezig zijn met wiki's in het onderwijs. Daarnaast loopt er ook een track speciaal bedoeld voor de meer technische aspecten van wiki's en een track waarin meer wordt ingegaan op de veelzijdigheid van de Wikimediaprojecten. Ook worden er, in samenwerking met Stichting MediaPlaza, twee workshops gegeven over het gebruik van wiki's en open source software.

Tijdens de conferentie worden ondermeer presentaties gehouden door Florence Devouard, voorzitter van de Wikimedia Foundation, Eliane Metni van iEARN, Hans de Zwart van Moodle en Cormac Lawler van de Universiteit van Manchester.

De toegang bedraagt 35 euro inclusief een lunch bij voorinschrijving. Leden van Wikimedia Nederland krijgen een korting van 20 euro.

Over Wikimedia Nederland
Vereniging Wikimedia Nederland stelt zich ten doel om informatie te verzamelen en te ontsluiten op een vrije en/of vrij toegankelijke manier in enigerlei vorm, daarbij in het bijzonder gebruikmakend van - maar niet beperkt tot - het internet.

Wikimedia Nederland is de Nederlandse afdeling van de Amerikaanse Wikimedia Foundation, een Amerikaanse organisatie zonder winstoogmerk met als doelstelling iedereen vrije informatie ter beschikking te stellen. De Foundation beheert ondermeer Wikipedia en andere Wikiprojecten als Wikibooks, Wikimedia Commons en Wikinews.

De website van Wikimedia Nederland is te vinden via www.wmnl.nl. www.wmnl.nl

Over Kennisnet Ict op school
Stichting Kennisnet Ict op school is de publieke ict-ondersteuningsorganisatie van, voor en door het onderwijs. De stichting behartigt de belangen van de Nederlandse onderwijssector op het gebied van ict, biedt hulpmiddelen bij het maken van keuzes voor ict-producten en diensten en levert educatieve diensten en producten om het leren te vernieuwen. Vanuit de missie -leren vernieuwen met ict- stimuleert Kennisnet Ict op school het gebruik van ict in het onderwijs.

Ga voor meer informatie over Kennisnet Ict op school naar www.kennisnetictopschool.nl. Kijk ook op wiki.kennisnet.nl voor meer informatie over wiki's.
www.kennisnetictopschool.nl
wiki.kennisnet.nl

Over stichting Media Plaza
Stichting Media Plaza stelt zich ten doel inspiratie, innovatie en verandering met behulp van ICT binnen Nederland op gang te brengen. Stichting Media Plaza fungeert als een kennisknooppunt waar de mogelijkheden van ICT-gerelateerde trends, thema's en technologie in waardeketens inzichtelijk wordt gemaakt. Stichting Media Plaza voorziet in voorlichting en kennisoverdracht door onder andere (interactieve) programma's, trainingen en seminars voor meer dan 30.000 managers per jaar. Onder het motto "waar inspiratie innovatie wordt" laat Stichting Media Plaza zien en beleven welke vraag er leeft in de markt en welke hulp ICT hierbij kan bieden. Meer informatie: www.mediaplaza.nl.
www.mediaplaza.nl

Contact en meer informatie
Voor meer informatie kunt u de website bezoeken van de conferentie: www.wikimediaconferentie.nl
www.wikimediaconferentie.nl/programma