Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 12 oktober 2007

Van 27 oktober tot 3 november vindt in Egypte de internationale en prestigieuze Red Sea Rib Rally plaats. Tijdens deze Camel Trophy-achtige Rally strijden 14 internationale teams tegen elkaar met 250 PK RIBs op het water van de Rode Zee. Een strijd vol adrenaline, avontuur en emotie!

Ultiem avontuur. De Rib Rally - Endurance Class staat voor snelheid. Avontuur, adrenaline, sport en bovenal beleving. Met een combinatie van een Endurance Rally met identieke 7,5 meter lange RIB's, allen voortgestuwd door identieke 250 PK Buitenboord Motoren waarmee snelheden van rond de 100 kilometer per uur worden gehaald, en andere avontuurlijke sporten als quadrijden, waterskiën en hardlopen en zwemmen, heeft de Rib Rally - Endurance Class alles in zich om het ultieme avontuur te laten beleven.

Veronica TV. Deze nieuwe Camel Trophy op het water belooft nu al een nieuwe hit te worden onder deelnemers en publiek. Veronica TV zal vanaf vrijdag 16 november 20.00 uur vijf weken lang een aflevering uitzenden van een half uur.

Ryan van Esch, tweevoudig winnaar Expeditie Robinson. Ook Ryan van Esch zal weer van de partij zijn. Deze avonturier die tot twee keer toe Expeditie Robinson won heeft een nieuwe passie gevonden, waar hij wederom een 'winner' blijkt te zijn. Van Esch deed in 2006 mee aan de Rubson Raid Turquoise en sleepte met zijn team de overwinning binnen. Dit jaar zal hij ook bij de Red Sea Rib Rally aanwezig zijn.

Een uniek concept. Het team maakt het verschil, niet de financiën erachter. Wat de Rib Rally - Endurance Class zo uniek maakt, is dat iedereen met exact hetzelfde materiaal de Rally vaart. Alle boten zijn in eigendom en beheer van de organisatie, evenals de motoren. Dit houdt in dat de teams allen identiek materiaal voorhanden hebben en dat de prestatie van het team puur afhangt van hun talenten en capaciteiten, en hoe ze die binnen het team samen kunnen brengen.

Endurance. Niet alleen het RIB varen op zich staat binnen de Rib Rally - Endurance Class op het programma. Voor de editie in Egypte aankomende oktober, staan ook andere avontuurlijke sporten op het programma. Zo is er een uitgebreid Quad Adventure Track, wordt er een lange-afstand waterski-wedstrijd georganiseerd en staan er diverse combinatie-runs op het programma, waarin de teams moeten varen, peddelen, zwemmen en hardlopen. Endurance ten top dus!

Red Sea Rib Rally Etappes. In deze week staan 4 grote Rallies op het programma, ieder met een lengte van ongeveer 80 zeemijl, zo'n 150 kilometer. De etappes zullen altijd langs de kust blijven gaan, dit in verband met stroming, golfslag en bovenal veiligheid. Tussen de Etappes door, op de Endurance Days, worden andere activiteiten binnen de Endurance Class georganiseerd. Zo wordt er een Adventure Quad Track georganiseerd waarbij alle leden van de 20 teams een avontuurlijke Quad excursie gaan maken in de woestijn, maar ook een Waterskiwedstrijd, een Technical Course en een Mystery Challange staan op het programma.

De diverse Rally Etappes zullen gezamenlijk worden gevaren met de andere klassen van de Red Sea Rib Rally, die dus met andere RIB's varen. De laatste Etappe zal echter "apart" worden gevaren met een latere start, omdat aan het eind van deze etappe er nog een Special Mission in het Endurance Programma verwerkt zit.

Rib Rally - Editie NL. Een afgeleide van de Rib Rally - Endurance Class. De Editie NL is een serie Nederlandse nationale selectiewedstrijden, waarbij particulieren zich kunnen inschrijven voor een avontuurlijke dag met diverse endurance sporten die voor komen of kunnen komen tijdens de Rib Rally - Endurance Class. Denk hierbij niet alleen aan RIB varen, maar ook aan quadrijden, off-road motorrijden, jetskiën en klimmen. Alle deelnemers worden tijdens deze dag beoordeeld op talent, conditie, teamgeest en alles wat van belang is tijdens de deelname aan de Rib Rally - Endurance Class.

Talent in plaats van capaciteit. Wat tijdens deze serie selectiewedstrijden een grote rol speelt, is het talent, of beter gezegd, de talentén die een deelnemer bezit. Dit is van grote belang dan het al hebben van een bepaalde capaciteit maar deze niet uit kunnen breiden. Dit biedt daarmee tevens én een grotere uitdaging én een bredere mogelijkheid voor deelnemers om zich te kwalificeren, aangezien iemand niet op de dag zelf al ergens in uit hoeft te blinken.

Bereikbaar voor iedereen. Met de selectiedagen van de Rib Rally - Editie NL creëren we een breed draagvlak voor de Rib-sport en het avontuur wat dit met zich meebrengt. Immers, de bereikbaarheid van het meedoen aan een dergelijk internationaal evenement, voor velen een "jongensdroom" wordt zeer sterk vergroot. Normaal zijn dit soort evenementen vaak alleen bereikbaar voor de 'lucky few' of 'rich and famous', maar met de Editie NL kan iedereen zich kwalificeren voor lage kosten.

Deelnemers.Er zullen in totaal 56 deelnemers meedoen waaronder:

Gerard Bergsma uit Rotterdam
Ron van den Brink uit Rotterdam
Rob van der Valk uit Rotterdam
Richard Wetter uit Zandvoort
Jelle Montsma uit Amstelveen
Heiko Cramer uit Noordwijk/Voorhout
Richard Grootveld uit IIsselstein
Frans Versteeg uit Maurik
Mathijs van Bergen uit Wijk bij Duurstede
Ryan van Esch uit Sint-Oedenrode (Br)
Marco Poelman uit Grathem (L)

Meer informatie is te vinden op de sites www.ribrally.nl en www.ribrally.com.