Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Veel steun voor donkere Nacht van de Nacht in Noord-Holland

Zaandam, 15 oktober 2007 - Op 27 oktober 2007 wordt voor de derde maal de Nacht van de Nacht georganiseerd. Op de oproep van de Milieufederatie Noord-Holland en de Stichting Natuur en Milieu eerder dit jaar om de Nacht van de Nacht te ondersteunen is goed gereageerd. Zo'n 13 gemeenten in Noord-Holland doven de aanlichting van torens, bruggen, kunstwerken, gemeentehuizen en monumenten. Er worden in heel het land vele tientallen evenementen georganiseerd en voor het eerst ondersteunen BN'ers en prominente politici de Nacht door zich uit te spreken over het behoud van een donkere nacht. Dit jaar doen ook enkele bedrijven mee.

BN'ers
Vincent Bijlo, Antonie Kamerling, Fabienne de Vries en Rutger Kopland steunen samen met een aantal Tweede Kamerleden, waaronder Femke Halsema en Jan Marijnissen de Nacht van de Nacht. Op de site nachtvandenacht.nl is te lezen waarom de BN'ers de Nacht ondersteunen:

Activiteiten
Tijdens de nacht in Noord-Holland openen veel sterrenwachten de deuren en verzorgen natuur- en milieuorganisaties natuurwandelexcursies. Zie voor een activiteit bij u in de buurt www.nachtvandenacht.nl.

Gemeenten en bedrijven:
Inmiddels hebben 13 gemeenten toegezegd de Nacht van de Nacht te ondersteunen. Ook zijn er een aantal bedrijven die de Nacht van de Nacht ondersteunen.

Nachtfotowedstrijd.
Dit jaar kunt u meedoen met de nachtfotowedstrijd. Wij willen graag zien op welke manier de nacht u inspireert. Zet uw mooiste nachtfoto's voor 27 oktober 2007 op www.nachtvandenacht.nl en maak kans op een etentje voor twee bij kaarslicht of zelfs helemaal in het donker. Uw inzending mag een uitdrukking zijn van bewondering voor sterrenhemels, de maan, het schemerlandschap of iets anders. Het mag ook een vlammend protest zijn tegen skybeamers, reclamemasten, bouwlampen e.a.

Een complete lijst van deelnemende gemeenten en bedrijven, en activiteiten in de provincie is te vinden op www.nachtvandenacht.nl

Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht:
Kijk op www.nachtvandenacht.nl of bel met de Milieufederatie Noord-Holland, telefoon 075 6351598. Mailen kan eveneens: p.grubben@mnh.nl


---- --