Day of the International Student verwacht een vol Congresgebouw

16/10/2007 15:18Stichting NufficDay of the International Student verwacht een vol World Convention Centre

Online community StudentBase gaat van start op grote ontmoetingsdag buitenlandse studenten

Vanaf zaterdag 27 oktober gaat StudentBase officieel van start, het virtuele ontmoetingspunt voor buitenlandse studenten in Nederland en Nederlandse studenten die naar het buitenland willen. Dat gebeurt op de Day of the International Student (DIS), die plaatsvindt in het Haagse World Forum Convention Center. Zowel de dag als de StudentBase is een initiatief van de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

De organisatoren verwachten een afgeladen huis volgende week zaterdag. Op het moment studeren een kleine 50.000 buitenlandse studenten in ons land, die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. Tweeduizend van hen zullen naar verwachting de internationale dag in het World Convention Centre bijwonen.

StudentBase
Het doel van de dag is tweeledig. De Nuffic wil graag op een feestelijke manier laten blijken, hoezeer ze waardeert dat deze studenten voor een (meestal geheel zelfbetaalde) opleiding in Nederland hebben gekozen. Bovendien is zo'n dag één groot ontmoetingspunt, waar de deelnemers landgenoten ontmoeten die aan andere instellingen studeren. De StudentBase ligt hiervan in het verlengde. Uit onderzoek blijkt dat studenten van elkaar het meeste leren. De StudentBase is dan ook bedoeld om buitenlandse studenten met elkaar in contact te brengen, informatie te laten uitwisselen en enthousiast te maken om in Nederland te studeren.

Connecting cultures
Een groot deel van de (DIS-)bezoekers is nog maar kort in Nederland. Connecting cultures is dan ook de rode draad die door het hele programma loopt. Er worden tal van workshops gegeven. Daarbij gaat het enerzijds over praktische aangelegenheden, zoals internationaal solliciteren, maar anderzijds over meer culturele zaken, zoals het zelf vervaardigen van een panfluit of Braziliaanse dansen. 's Avonds is het groot feest met DJ Bus en de band R.O.O.O.M onder leiding van Romagna Sasabone.

In het kader van haar motto linking knowledge worldwide stimuleert de Nuffic studenten om internationaal ervaring op te doen. Tot haar takenpakket behoren twee permanente campagnes, Studyin en Wilweg. Studyin (www.studyin.nl) is bedoeld om buitenlandse studenten te interesseren voor een studie aan een Nederlandse universiteit. Wilweg (www.wilweg.nl) informeert Nederlandse studenten die denken over een studie of stage in het buitenland. De Day of the International Student is een uitvloeisel van beide campagnes.

Zie voor meer informatie www.DIS2007.nl.

http://www.nuffic.nl/international-students/studentbase

http://www.nuffic.nl