Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Meppel doet mee aan Nacht van de Nacht op 27 oktober (17-10-2007)

Op zaterdag 27 oktober wordt in heel Nederland de Nacht van de Nacht gehouden. In Meppel kunnen belangstellenden een wandeling maken door het natuurontwikkelingsgebied tussen de Berggierslanden en natuurgebied De Stouwe. Studenten van de Pabo organiseren een speciale activiteit voor kinderen met als thema âhet donkerâ. logo nacht van de nach

De gemeente Meppel is Vriend van de Nacht en houdt rekening met duisternis en de wijze van verlichting. Daarom organiseert zij samen met de Natuurbeschermingswacht en het Platform Duurzaam Meppel de Nacht van de Nacht in Meppel. Wethouder Dohle heet iedereen welkom in het Clubhuis van de Meppeler Hockey Vereniging. Vervolgens kan men tijdens een wandeling langs de Stouwe ervaren hoe mooi het donker is en welke nachtelijke geluiden er bijvoorbeeld te horen zijn. Om de overgang naar het natuurgebied donker te houden is in het natuurontwikkelingsgebied geen verlichting aanwezig. De heer Dammers van Staatsbosbeheer zal tijdens de wandeling ingaan op het effect van licht op dieren. Kinderen kunnen meedoen aan een activiteit in het donker. Het advies aan hen: trek je oude kleren aan, neem een zaklamp mee en laat je verrassen. Er is voldoende begeleiding aanwezig. Na afloop wordt op symbolische wijze de tentoonstelling âZicht op lichtâ geopend.

De activiteit begint om 19.30 uur bij het clubgebouw van MHV (Meppeler Hockey Vereniging), Sportpark Koedijkslanden 12 te Meppel en eindigt daar om ongeveer 21.15 uur. Aanmelding is niet nodig en de toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom! De gemeente Meppel roept als Vriend van de Nacht bedrijven en instellingen op niet noodzakelijke verlichting te doven in de Nacht van de Nacht om gezamenlijk aan te geven dat Meppel zich bewust is van de toenemende lichtvervuiling.

Tentoonstelling Zicht op Licht

Tijdens de bijeenkomst in de Nacht van de Nacht wordt de tentoonstelling âzicht op lichtâ officieel geopend. âZicht op lichtâ is een prachtige tentoonstelling met doe- en ontdekopdrachten, waarbij zowel de natuurkundige als biologische aspecten van licht aan de orde komen zoals lenswerking, zien in het donker, regenboog, lichtbreking door een ooglens van insect tot kameleon, gezichtsbedrog, zonne-energie.
Locatie: Stadskwekerij, Marten Ottenlaan 21 te Meppel (Wilhelminapark)

Openingstijden: 27 oktober tot en met 24 november ma t/m vr 8.30 â 16.00 uur
zondag 10.30 â 17.00 uur