Gemeente Bernheze


Doe samen met de gemeente mee aan de Nacht van de Nacht 2007!

Mag uw licht uit op 27 oktober?
Doe samen met de gemeente mee aan de Nacht van de Nacht 2007!

Het nachtelijke verlichten van panden, kantoren, kunstwerken, torens en molens, heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Los van het doel waarvoor die verlichting gebruikt wordt draagt dit er wel aan bij dat het in Nederland jaarlijks s nachts 3 procent lichter wordt en dat we steeds meer energie gebruiken.

Om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht, organiseren De Provinciale Milieufederaties en de Stichting Natuur en Milieu op 27 oktober 2007 de derde Nacht van de Nacht. De gemeente Bernheze ondersteunt deze actie van harte en zal zelf daar waar technisch mogelijk en verantwoord deze nacht de lichtknop uitzetten. In de Bernhezer van 25 oktober a.s. meer hierover. Blijvende aandacht voor energiebesparing en het belang om de lichtbelasting in met name natuurgebieden te minimaliseren is overigens een continue gemeentelijk aandachtspunt.

Hierbij nodigt de gemeente haar inwoners en met name de winkels en bedrijven in Bernheze uit om mee te doen met deze actie. Doof in ieder geval onnodige etalage of gebouwverlichting. Laten we met deze eenmalige actie ons ervan bewust blijven dat het donker aantrekkelijke kanten heeft en ook voordelen biedt.

Meer info: www.laathetdonkerdonker.nl