Gemeente Vlaardingen


Nachtvaart fluisterboot

18 oktober 2007

Ze bestaan hier niet meer, donkere nachten. Maar op zaterdag 27 oktober vindt voor de derde maal het evenement De Nacht van de Nacht plaats, een initiatief van Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties, bedoeld om Nederland weer donkerder en mooier te maken en tegelijk iets aan het klimaatprobleem te doen. Ook de gemeente Vlaardingen organiseert diverse activiteiten, onder de titel Nacht zonder stekker: onder meer poëzie, muziek, acrobatiek, vervreemding, verhalen en theater. Het programma komt binnenkort op deze site.

Doordat er geen donkere nachten meer zijn heeft de natuur het er moeilijk mee. Wie dit goed wil zien kan in de Nacht van de Nacht met de Vlaardingse fluisterboot "De Andante" meevaren, richting de vlieten. Daar op het water, met rondom de polders, kun je zelf zien waar het licht en waar het donker is. Natuurgids Ben van As vaart mee en zal proberen met zijn batdetector wat vleermuizen te bespeuren.

Eigenlijk zou de fluisterboot op de wal een winterbeurt krijgen, maar dank zij de medewerking van watersportvereniging De Kulk is het mogelijk om deze unieke tocht te maken. De krachtpatsers van de Kulk komen gewoon nog een extra keer takelen, zodat de Fluisterboot alsnog een winterbeurt kan krijgen.

27 oktober, 21.30 23.00 uur, vertrek bij Polderpoortsteiger (Watersportweg, instappen vanaf 21.15 uur). Opgeven: (010) 2492255 (Polderpoort). De Andante is toegankelijk voor rolstoelen, maar dat moet u wel even vooraf aangeven. Maximaal 48 personen. Dit keer is het een gratis tocht. Trek heel veel warme kleding aan!