Gemeente Leeuwarden

Nacht vol sterren kijken in Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (19-10-2007) De `Nacht van de Nacht' wordt op 27 oktober alweer voor de derde keer georganiseerd. Deze nacht maakt onderdeel uit van de landelijke campagne `Laat het donker donker'.
Om het gevoel van donker deze ene avond in het jaar een extra kans te geven roept de gemeente Leeuwarden alle inwoners van Leeuwarden op om spaarzaam om te gaan met verlichting. In gemeente Leeuwarden wordt op 27 oktober de sterrenhemel bewonderd. In de woonwijk Zuiderburen kun je de sterren bekijken door telescopen. De telescopen worden opgesteld rondom de gymzaal. Ook wordt er een presentatie gegeven in de gymzaal over lichthinder.

Datum en tijd: Zaterdag 27 oktober vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur. Locatie: Terrein van gymzaal in Zuiderburen, Pikemar 19, 8939 CR Leeuwarden.

Wilt u de sterrenhemel ook komen bewonderen? Meld u dan snel aan! U kunt een mailtje sturen naar Annemiek van der Maat van de gemeente Leeuwarden, avdmaat@leeuwarden.nl of bellen naar 058-233 2379. Vermeld bij opgave uw naam, adres, telefoonnummer en een e-mail adres.

Behalve het sterren kijken, wordt ook een praamvaartocht door de grachten in de binnenstad van Leeuwarden georganiseerd. Aan beide activiteiten zijn geen kosten verbonden. Let wel, vol is vol!

Met de 'Nacht van de Nacht' vragen Stichting Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties aandacht voor de oprukkende verlichting en het belang van donkere nachten voor mens en natuur.