Gemeente Utrecht

Datum 19 oktober 2007

Theaterwandeling tijdens de Nacht van de Nacht

De gemeente organiseert in het kader van de Nacht van de Nacht een spannende wandeling door een speciaal uitgelichte binnenstad. Acteurs vertellen tijdens de wandeling over stadsverlichting door de eeuwen heen.

Op 27 oktober van 21.00 tot 22.30 uur start er ieder half uur een wandeling van drie kwartier vanaf het Stadhuis. Er kunnen 200 mensen meelopen en opgeven vooraf is noodzakelijk. Dit kan op 24, 25 en 26 oktober aan de balie van het Informatiecentrum Gemeente Utrecht op de begane grond van de Neudeflat, Vinkenburgstraat 26 (ingang Neude). Een e-mail sturen naar informatiecentrum@utrecht.nl is ook mogelijk. Alleen bij extreme weersomstandigheden of calamiteiten gaat de Theaterwandeling niet door.

Nachtwandelkaart
Voor 1.000 inwoners heeft de gemeente een nachtwandelkaart met drie routes door de binnenstad beschikbaar (één kaart per huishouden). De kaart is ook op 24, 25 en 26 oktober af te halen bij het Informatiecentrum gemeente Utrecht.

De Nacht van de Nacht is een initiatief van de Provinciale Milieufederaties en stichting Natuur en Milieu. Het is bedoeld om Nederland weer donkerder en mooier te maken en tegelijk iets aan het klimaatprobleem te doen. Voor meer informatie: www.laathetdonkerdonker.nl. De gemeente Utrecht ondersteunt dit initiatief met de Theaterwandeling.