Groots Buurtvoetbaltoernooi afsluiting succesvolle actie Respect2All

23/10/2007 10:52



Stichting Oranje Fonds



Zaterdag 27 oktober organiseren Stichting Respect2All, het Oranje Fonds, de Johan Cruyff Foundation en de Stichting Meer dan Voetbal het Respect2All Buurtvoetbaltoernooi. Vierhonderd jongeren in 48 teams uit de vijftien grootste steden strijden in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek om de titel Respectvolste buurtteam van Nederland. De teams worden aangemoedigd door onder anderen de AZ-spelers Julian Jenner en David Mendes da Silva en de Spartanen Nourdin Boukhari en Kim Jaggy.

Het Respect2All Buurtvoetbaltoernooi is de afsluiting van de zeer succesvolle actie Respect2All. Op 2 november is het drie jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord. Onder anderen acteur Thom Hoffman en schrijver/strategisch adviseur Mark Blaisse richtten de stichting Respect2All op om Nederland te inspireren in een periode van maatschappelijke onrust. Eind 2004 droegen al anderhalf miljoen Nederlanders, onder wie prins Willem-Alexander, prinses Màxima en premier Balkenende, oranje polsbandjes met de tekst RESPECT2ALL. De opbrengst hiervan werd ondergebracht bij het Oranje Fonds en dient ter financiering van projecten die verdraagzaamheid bevorderen en dialoog, begrip en wederzijds respect stimuleren. Honderden basisscholen deden mee aan het project Klas zoekt nieuw respect en maakten ruim 900 videostatements op de speciale website. In november 2005 verscheen in een oplage van één miljoen Francine Oomens Gouden Boekje Anders is leuk voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Dit boekje is gratis verspreid.

Het Respect2All Buurtvoetbaltoernooi is het derde en laatste grote project. Mark Blaisse: "Een buurt is een samenleving in het klein. Dààr wordt respect bijgebracht. Dit voetbaltoernooi is erop gericht om buurten en jongeren samen te brengen. Zo wordt een positieve bijdrage geleverd aan integratie, gemeenschapsgevoel, verantwoordelijkheid en onderling respect."

Zaterdag 27 oktober komen vierhonderd jonge voetballers uit de vijftien grootste Nederlandse steden naar de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. In 48 buurtteams spelen zij van 11.00 tot 15.30 uur om de titel Respectvolste buurtteam van Nederland. De profspelers Nourdin Boukhari, Kim Jaggy, Julian Jenner, David Mendes da Silva, Milano Koenders (AZ) en Kevin Wattamaleo (Feyenoord) zien toe op respectvol gedrag en vertellen over het belang ervan in hun eigen carrière. Thom Hoffman en Mark Blaisse reiken de prijzen uit.





http://www.respect2all.nl