Gemeente Leeuwarden

Sportverenigingen Kalverdijkje willen Leeuwarders activeren

Voetbalvereniging RoodGeel, korfbalvereniging Leeuwarden, honk- en softbalvereniging Northern Starts en Scouting Burmania houden op zaterdag 27 oktober een open dag in Sportpark Kalverdijkje in Leeuwarden. Wethouder Roel Sluiter opent de dag om 11.00 uur samen met een groep jongeren die gaan jumpen.

De vier verenigingen laten tijdens de open dag zien welke activiteiten en sporten zij aanbieden. Tegenwoordig is een sportvereniging veel meer dan de sport alleen: samenwerken, organiseren, plannen, mensen ontmoeten, werkervaring opdoen en natuurlijk: werken aan een goede conditie.

Op de open dag laten kinderen en volwassenen in wedstrijden zien welke sport zij beoefenen en hoe zij dat doen. Maar er zijn ook diverse stands met informatie over vrijwilligerswerk, sportopleidingen voor vrijwilligers en over de actie Leeuw!, de Leeuwarder campagne tegen overgewicht bij kinderen, jongeren en volwassenen. Ook een stand met mogelijkheden voor financiële ondersteuning om te gaan sporten maakt deel uit van de informatiemarkt. Het doel van de open dag van het Kalverdijkje is meer leden en vrijwilligers te trekken en om mensen te activeren en te gaan sporten. De Leeuwarder sportverenigingen willen vooral meer inwoners uit de wijken Heechterp, Cambuurtsterhoek, Tjerk Hiddes, Schepenbuurt, Wielenpôle en het Vliet enthousiast maken.

Op de open dag is er voor iedereen iets leuks te beleven: een optreden van Jumpteam Sommelsdijk, een springkussen, een sneltekenaar en een bellenblaasmachine. Ook kan er worden kennisgemaakt met een voor deze gelegenheid nieuw bedachte sport: softvoekor, een combinatie van softbal, voetbal en korfbal.


----