Belgische Federale Overheid


23-10-2007

Gratis weekend in het Museum voor Natuurwetenschappen

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober opent het Museum voor Natuurwetenschappen gratis zijn deuren. Voor het publiek is dit de gelegenheid om de gloednieuwe Galerij van de Dinosauriërs te bezoeken, de grootste galerij van Europa.

Via een afgelijnd parcours kunt u meer dan 30 skeletten op 3 000 m², kunstwerken en interactieve modules ontdekken. Er zijn activiteiten gepland voor groot en klein. Buiten op de parking van het museum vindt u een springkasteel, ballonanimatie, een schminkstand en dinoverrassingen. Binnen is er gelegenheid tot kleuren of fossielen opgraven in het zand. U kunt er ook de "making-off" van de film "Night at the Museum" bekijken of kennismaken met het Noordzeedepartement en de cel Biodiversiteit.

Praktische informatie:

de toegang tot de Galerij van de Dinosauriërs verloopt volgens een bepaald uurrooster. Informatie over het aantal bezoekers en de wachtrijen zal beschikbaar zijn op de website van het museum www.natuurwetenschappen.be of via het telefoonnummer 02 627 42 33

de toegang tot de andere zalen is vrij

de parking van het museum is niet toegankelijk en het aantal parkeerplaatsen in de buurt is erg beperkt. Het is dus aangewezen het openbaar vervoer te gebruiken.

Meer info op de website van het federaal Wetenschapsbeleid Website van het Museum voor Natuurwetenschappen