Gemeente Leeuwarden

Beleef het verleden op de Oude Stadsbegraafplaats

De Oude Stadsbegraafplaats aan de Spanjaardslaan in Leeuwarden zit in de finale van het t.v.-programma BankGiro Loterij Restauratie van de AVRO. Woensdagvond 31 oktober om 20.50 uur wordt de strijd tussen de vier finalisten beslecht en krijgt de winnaar een miljoen euro voor restauratie.

Lucas Pieters Roodbaard, landschapsarchitect van de stadsbegraafplaats, laat deze kans niet voorbij gaan. Voor deze gelegenheid is hij uit zijn graf opgestaan. Zaterdagmiddag 27 oktober laat hij van zich horen in de binnenstad van Leeuwarden; zondag 28 oktober is hij op de Oude Stadsbegraafplaats.

Op zondag komt het verleden op de Oude Stadsbegraafplaats opnieuw tot leven. Lucas Pieters Roodbaard maakt zich ernstig zorgen over hoe zijn levenswerk er nu bij ligt. Roodbaard: 'Mijn laatste rustplaats en levenswerk is vervallen. Klimop overwoekert de graven; grafstenen zijn gebroken. Blaas de Oude Stadsbegraafplaats nieuw leven in en stem op 31 oktober!' Ontdek ook wie er zondag nog meer rondwaren op deze bijzondere begraafplaats.

De activiteiten op de Oude Stadsbegraafplaats zijn voor jong tot oud. Op speelse wijze wordt het publiek door het verleden geleid. Zondagmiddag van 14.00 - 16.00 uur.
Gratis toegang.

De Oude Stadsbegraafplaats gaat voor de hoofdprijs van een miljoen euro.

U kunt op 31 oktober stemmen tussen 20.50 - 21.50 uur. Stemmen kan op 2 manieren:

sms Kerkhof naar 7227 of bel 0909-0302 (¤ 0.60 per verstuuurd bericht of telefoontje).

Meer informatie op www.leeuwarden.nl.


---


Noot voor de redactie,