Weervrouw Marjon de Hond plant Geboorteboom voor dochtertje Roos

24/10/2007 10:25

Stichting Nationale Boomfeestdag

Zaterdag aanstaande, 24 oktober, zal NOS-weervrouw Marjon de Hond voor (en met) haar 8 maanden oude dochtertje Roos een Geboorteboom planten in het Geboortebos van Stichting Nationale Boomfeestdag te Mierlo/Nuenen. Zij planten de Geboorteboom (een Es) als symbool dat ieder kind moet kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld. Ter afsluiting van het planten, laten zij een speciale Geboorteballon los, met daaraan een wens voor Roos.

Marjon plant de Geboorteboom voor én met haar dochtertje Roos (geboren 11 januari van dit jaar) samen met nog honderden andere ouders, grootouders en baby-tjes. Afsluitend van het planten zullen ze de Geboorteplaquette onthullen met daarop alle namen van de baby-tjes voor wie dit jaar een geboorteboom is geplant. Dit doen ze door middel van het loslaten van een grote ballon met daarop een persoonlijke wens voor Roos.

De Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert sinds 1990 de actie 'Geboorteboom' in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer. Er zijn thans 4 Geboortebossen, die de Stichting heeft gerealiseerd met Staatsbosbeheer. Ze liggen respectievelijk in Ucghelen, Winschoten, Utrecht en Mierlo/Nuenen. Dit laatste Geboortebos is eigendom van 'Samenwerkingsverband Regio Eindhoven' en is op 3 december 2002 geopend door de 3 Prinsessen Laurentien, Marilène en Annette. Zij plantten voor hun kindjes Eloïse, Isabella, Anna en Lucas een Geboorteboom.

Stichting Nationale Boomfeestdag werkt samen met Staatsbosbeheer; activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door IVN, met als hoofdsponsors: Volvo Cars Nederland B.V., E.ON Benelux, Ebben Boomkwekers, Eco Direct Nederland BV, Lions Clubs Nederland en TNT Post
http://www.geboortebos.nl