Amsterdam Oud Zuid


Open Ateliers De Pijp

In het weekend van 27 en 28 oktober openen bijna zestig kunstenaars uit De Pijp hun atelier om werk aan geïnteresseerden te tonen. Ook ambachtelijke en creatieve ondernemers én kunstinstellingen nemen deel aan deze atelierroute. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met alles wat er leeft op kunstzinnig gebied in De Pijp.

Zo'n zestig kunstenaars uit De Pijp openen twee dagen lang hun ateliers voor publiek. Het aanbod is zeer divers: naast schilder- en beeldhouwkunst is er onder andere keramiek, installaties, video en multimedia, sieraden, mode, experimentele fotografie en glaskunst te zien.

Open Ateliers
Foto: Peter Lange, ontwerp: Frans Salman

Uniek aan deze atelierroute is dat ook vijftien ambachtelijke en creatieve ondernemers deelnemen. In De Pijp zijn van oudsher veel ambachtelijke bedrijfjes als meubelmakers, houtbewerkers en glazeniers gevestigd. Daarnaast doen ook zogeheten creatief ondernemers mee, zoals binnenhuisarchitecten en ontwerpers van mode en lampen.

Kunstinstellingen open

Er is nog veel meer te doen tijdens Open Ateliers De Pijp, want ook kunstinstellingen openen hun deuren. Zo vinden er in Rialto en in het Ostadetheater videopresentaties plaats. Ook in bibliotheek Cinetol, De Kunstwerkplaats, Paint-A-Future en Inloophuis Makom is kunst te zien. Meer informatie hierover in de programmakrant die ook als bijlage van De Pijpkrant zal verschijnen.

Open Ateliers De Pijp

27 en 28 oktober

12.00 - 18.00 uur

Centrale expositie: Oranjekerk, Tweede van der Helststraat 1-A

Meer informatie: www.openateliersdepijp.nl

Centrale expositie

In de Oranjekerk aan de Tweede Van der Helststraat vindt de centrale expositie plaats. Van alle deelnemers wordt één werk tentoongesteld. Hier kunt u kijken welke kunstwerken u het meest aanspreken, om vervolgens de deelnemers te bezoeken met behulp van de plattegrond.

Plattegrond met deelnemers

Een affiche met de plattegrond en de lijst van deelnemers van Open Ateliers De Pijp is gratis verkrijgbaar bij onder andere de stadsdeelkantoren en de bibliotheek.

U kunt de plattegrond met deelnemers ook hier downloaden (PDF).