Gemeente Rotterdam

De gemeentelijke begraafplaats Crooswijk bestaat 175 jaar. Daarom heeft beheerder Gemeentewerken Rotterdam een culturele wandelroute over de begraafplaats gemaakt. Want op Crooswijk vinden niet alleen veel Rotterdammers hun laatste rustplaats, het is ook een park met monumentale bomen en waterpartijen. Bovendien vertellen de gebouwen en grafmonumenten iets over de geschiedenis van Rotterdam.

De culturele route leidt onder meer langs de vroegere toegangspoort uit 1832 met een hekwerk vol vergankelijkheidsymbolen zoals vleermuizen en zeisen. Maar de wandeling voert ook langs grafstenen uit gesloopte of gebombardeerde Rotterdamse kerken, een groot grafkelderkwadraat, grafmonumenten van bekende Rotterdamse families en bovengrondse nissen.

Beeldmateriaal uit de folder

De wandelroute Begraafplaats Crooswijk vertelt over cultuur is vanaf 27 oktober verkrijgbaar bij de gemeentelijke begraafplaatsen en de VVV Rotterdam Store aan de Coolsingel 5 (hoek Hofplein).

De gemeentelijke begraafplaats Crooswijk is gevestigd aan de Kerkhoflaan 1-5 in Crooswijk. Open van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 16.00 uur en op zon- en feestdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Bron: Gemeentewerken, 24-10-2007