Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Maand van de Spiritualiteit start zaterdag in Amsterdam met schrijver Jan Siebelink

Zaterdag 27 oktober start de eerste 'Maand van de Spiritualiteit' onder het thema 'Hartstocht' in Felix Meritis te Amsterdam met Jan Siebelink. Zijn boek 'Knielen op een bed violen' zorgde voor zowel herkenning als verbazing. De spiritualiteit die erin wordt beschreven raakt diep de wortels van onze cultuur.

Zaterdag zullen op verschillende plaatsen in Amsterdam activiteiten plaatsvinden in het kader van de openingsmanifestatie van de allereerste Maand van de Spiritualiteit, georganiseerd door de initiatiefnemers KRO, Trouw en uitgeverij Ten Have.

Aan het woord komen bijvoorbeeld de predikant van Urk en hoogleraar aan de VU Wim op 't Hof én schrijver Jan Siebelink zelf aan het woord. Daarnaast onderwerpt Annemiek Schrijver (IKON - Het vermoeden) Siebelink aan een vraaggesprek met vragen als Waar vindt spiritualiteit haar wortels, wat is de waarde hiervan?

Later op de dag vertelt ook schrijfster Susan Smit over haar eigen spirituele zoektocht. Vervolgens gaat zij in gesprek met KRO journalist Arnold Smeets.

In de Amstelkerk spreekt hoogleraar spiritualiteit Kees Waaijman over 'Spiritualiteit en aandachtig leven'. Op drie momenten zal er tijdens de openingsdag in de Vondelkerk een optreden zijn van de Schola Cantorum Amsterdam. Zij verzorgen met gregoriaanse gezangen de gebedsmomenten.

Geert Kimpen - auteur van 'De kabbalist' laat in een voorstelling zien hoe met de principes uit de joodse kabbala dromen waar gemaakt worden. Het CNV verzorgt een workshop over meditatie op het werk. Actrice Julika Marijn speelt twee maal haar voorstelling over Etty Hillesum.

Kijk voor het volledige programma op www.maandvandespiritualiteit.nl