250 Staatsloten voor een rookmelder

25/10/2007 14:10



Nederlandse Brandwonden Stichting



A.s. zaterdag controleert de brandweer woningen op rookmelders

Zaterdag 27 oktober is h et Nationale Rookmelderdag. De brandweer klopt die dag aan bij 50 willekeurige Nederlandse huishoudens. Wie een werkende rookmelder heeft, maakt kans op o.a. een hoofdprijs van 250 gratis Staatsloten. Reden genoeg om uw rookmelder te controleren of er eentje aan te schaffen als u er nog geen heeft.

De Nationale Rookmelderdag is het sluitstuk van de grote landelijk rookmeldercampagne die begin oktober van start ging. Het doel van de campagne is tweeledig. Enerzijds wil de brandweer mensen stimuleren rookmelders aan te schaffen. Anderzijds wil men de mensen die wel rookmelders hebben, wijzen op de noodzaak van het controleren en vervangen van de batterijen. Radio- en tv-spots, advertenties, maar vooral ook plaatselijke voorlichtingsacties van brandweer moesten mensen hierop attenderen.

De campagne sluit op zaterdag 27 oktober met de Nationale Rookmelderdag. Die dag bezoekt de brandweer 50 - door de notaris gekozen - Nederlandse huishoudens om te controleren of er werkende rookmelders hangen. Wie een rookmelder heeft, maakt dus kans op prachtige prijzen.

250 gratis Staatsloten
Als de brandweer bij u aanklopt (en u heeft een werkende rookmelder), krijgt u sowieso een gratis Staatslot. Daarnaast maakt u samen met de andere 50 mensen (elders in het land) kans op de hoofdprijs van 250 Staatsloten en ook 4 maal een prijs van 100 Staatsloten.

Dus: voor mensen die rookmelders hebben: let zaterdag 27 oktober goed op als de brandweer door uw straat rijdt. Voor de mensen die geen rookmelder hebben, hopen we dat de brandweer niet bij uw voordeur stopt.

Rookmelders redden levens
De voorlichtingscampagne van de brandweer bestaat niet voor niets. Jaarlijks komen gemiddeld 70 mensen om door brand. Veel slachtoffers overlijden tijdens een woningbrand. Dit aantal kan drastisch omlaag als er in alle huizen rookmelders zouden hangen. Dat is echter niet het geval: in éénderde van de Nederlandse woningen hangen nog steeds geen rookmelders. En als ze er wel hangen, doen ze het vaak niet. Dit alles was voor de Stichting Nationale Brandpreventieweek reden om dit jaar samen met de brandweer en de Brandwonden Stichting deze grootschalige campagne te organiseren.





http://www.rookmelders.NU