Gemeente Hengelo

Blijf actief, blijf mobiel

Het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) organiseert in samenwerking met de Stichting Welzijn Ouderen Hengelo (SWOH), SCALA Welzijnswerk en de gemeente Hengelo een 'Blijf mobiel beurs'. De beurs geeft uiteenlopende informatie over het deelnemen aan het verkeer en de mogelijkheden van de verschillende vervoerswijzen. De beurs vindt plaats op 27 oktober 2007 in de Openbare Scholengemeenschap (Locatie Bataafse Kamp) aan de Sloetsweg 153 in Hengelo van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Bezoekers kunnen presentaties bijwonen over onder meer de nieuwste verkeersregels en informatie krijgen over de mogelijkheden van het openbaar vervoer zoals Valys, NS, Regiotaxi en aanpassingen van de auto. Naast het doen van onder meer een ogen- en orentest is het voor bezoekers eveneens mogelijk te ervaren hoe het is gebruik te maken van een rollator, scootmobiel, lage instapfiets of fiets met trapondersteuning.

De aanleiding van deze beurs is het stijgend aantal verkeersslachtoffers onder de oudere weggebruikers. Het ROVO heeft daarom een klankbordgroep opgericht waarin onder andere ouderenbonden, welzijns- en gehandicaptenorganisaties en CBR vertegenwoordigd zijn. Op advies van deze klankbordgroep heeft het ROVO besloten een beurs te organiseren. Hierdoor wordt alle actuele informatie bij elkaar gebracht. De beurs richt zich voornamelijk op de oudere verkeersdeelnemers.