Gemeente Assen


Actueel

Grote namen tijdens Dichtersfestival Witterveld

25 oktober 2007

Bekende dichters als Driek van Wissen, Herman Koch, Dichters uit Epibreren en Al Galidi treden zaterdag 27 oktober op tijdens de derde Nacht van de Nacht op het Witterveld. Een bijzondere plaats omdat het veld normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek. Het motto van de derde Nacht van de Nacht is laat het donker donker. Er wordt aandacht gevraagd voor de waarde van de duisternis.

Er zijn maar weinig plekken in Nederland waar het 's nachts nog echt donker is. Tijdens de Nacht van Nacht worden de lichten gedoofd en kan iedereen genieten van de intense schoonheid van de natuur. De gemeente Assen draagt ook haar steentje bij. Zaterdagavond gaan de buitenverlichting van het Stadhuis, het gerechtsgebouw en de lichten van het TT monument uit.

In Assen kan iedereen genieten van de nacht op het Witterveld. Tussen 20.00 en 21.30 uur start er een route over het veld. Onderweg dragen de dichters Erik Harteveld, Geert Loman, Fieke Gosselaar, Nicolette Leenstra, Sieger M. Geertsma, Rense Sinkgraven en Djodjie Rinsampessy gedichten voor. Aan het einde van de route presenteren een aantal bekende dichters zich op het podium. De toegang is gratis.

Het dichtersfestival op het Witterveld vindt plaats in het kader van het themajaar Natuur en Groen.