Ingezonden persbericht


27 oktober 20.30 uur

Filmhuis Cavia presenteert
Cavia's Neder Halloween: 'Horror Doe Je Zelf!'

Avond over de doe-het-zelf horrorfilmcultuur in Nederland met o.a. de Nederlandse korte film 'The Tenants' en de korte
Nederlands-Amerikaanse horrormusical(!) Zombie Love, filmprojecten als Lenteveld, Asian Imports (o.v.) en Carnifex, en verschillende trailers waaronder de Grindhouse winnaar 'Nailed by Mikita', korte films en onafhankelijke filmmakers.

Het houdt niet over...
Vorig jaar leek er eindelijk iets te gaan gebeuren in het Nederhorrogenre. Al de jaren sinds De Lift (Dick Maas, 1983!!) was er geen publieks-griezelfilm in het Nederlands uitgekomen.

23 Jaar later leek er weer wat van te komen met het vlak na elkaar uitkomen van de films Doodeind en Sl8n8 (slachtnacht dus). Beiden flopten en bleken slappe aftreksels van Amerikaanse voorbeelden. Julia Koblenko gaat geen griezelfilms meer spelen zegt ze...

Discussies over de stand van de Nederlandse genrefilm bleven steken in een boel plannen en weinig geld, wat wel af en toe een mooie trailer opleverde (Worst Case Scenario!) maar verder weinig om over naar huis te schrijven.

Een jaar geleden verscheen een 'Nederlands Bloed' editie van genreblad Schokkend Nieuws (www.schokkendnieuws.nl) met een overzicht van Nederlandse horrorprojecten waarvan verder tot nu toe alleen Complexx is uitgekomen en snel naar de dvdwinkel vertrok.
Waar ligt de toekomst? Is het afgelopen?

Nee! Ondanks dat heel Nederland is veroverd door Amerikaanse horrorpulp blijft een klein groepje moedig strijden voor het Nederlandse genreprodukt. In vakantiehuisjes, afgelegen fabrieksterreinen of huiskamers gaan zij moedig aan de slag zonder budget maar met inzet en liefde voor het genre en maken daar hun filmpjes. Korte films vaak, gemaakt met vrienden en bekenden, vaak te bekijken op internet.

Filmhuis Cavia wil op haar derde Cavia Nederhalloween avond dit soort filmmakers eens in het zonnetje zetten met een avond vol clips, trailers en korte filmpjes aaneengepraat door de makers zelf en fans.

Wat gaan we kijken? De korte film 'The Tenants' van Silvain Hooglander bijvoorbeeld: 'Als een jong stel hun intrek neemt in een kleine verlaten boerderij, ontdekken ze al snel dat ze wellicht niet de enigen zijn binnen.'

Of de komische Amerikaanse horrormusical van Nederlandse afkomst 'Zombie Love' waarin een 200 jaar oude zombie verliefd wordt op een sterfelijk meisje maar bang is dat ze hem niet wil vanwege zijn eetgewoonten en ondode vrienden. Geregisseerd door van Yfke van Berckelaer, informatie via www.zombielovethemovie.com

Verder hopelijk de film Asian Imports waarin de laatste rit van een truckchauffeur niet loopt zoals verwacht, we verdiepen ons in het Heemskerkse bloedige slasherproject Carnifex en het 'verkeerde afslag genomen' project Lenteveld en draaien trailers, waaronder ook de trailer die de Nederlandse Grindhouse faketrailer contest won, het bloedige wraakepos Nailed by Nikita! Kom langs voor een informatief en bloedig avondje!

Voor de liefhebbers van bloederige special effects is er een presentatie en workshop/knutselhoek door low budget special effects expert Suzy Terror!

Misschien raak je ook wel geinspireerd om je eigen film te gaan maken? Voor meer informatie en sites of links van Nederlandse horrorprojecten zie www.nederhorror.nl

HorrorPimTM

Filmhuis Cavia
Van Hallstraat 52-I
1051 HH Amsterdam
Telefoon 020-681 1419
info@filmhuiscavia.nl
www.filmhuiscavia.nl

Kaartjes kosten 4 euro per film tenzij anders vermeld