Amsterdam Oud Zuid


Doe mee aan de Open ateliers De Pijp

In het weekeinde van 27 en 28 oktober 2007 zal er in De Pijp weer een atelierroute plaatsvinden. Open Ateliers De Pijp wordt georganiseerd door Stichting Saduso namens Stadsdeel Oud-Zuid. De organisatie roept professionele beeldende kunstenaars uit De Pijp op om zich voor de atelierroute aan te melden.

Frans Salman van de Stichting Saduso zal namens het stadsdeel de coördinatie van de atelierroute op zich nemen. Hij heeft onder andere ervaring met het organiseren van de Open Ateliers Jordaan. Salman zal de atelierroute vormgeven in nauwe samenwerking met de cultuurbemiddelaar van het stadsdeel. De atelierroute is er vóór en dóór kunstenaars. Zij zullen dan ook nauw bij de organisatie betrokken worden.

Voorgeschiedenis

De laatste atelierroute in De Pijp was in 2002. In de jaren daarvoor was de atelierroute een goedlopend, jaarlijks terugkerend evenement in De Pijp. Veel kunstenaars uit De Pijp hebben aangegeven dat zij graag weer een atelierroute in hun wijk willen. Het stadsdeel wil deze culturele traditie daarom weer in ere herstellen.

Deelname

Er kunnen maximaal 50 à 70 beeldende kunstenaars die in De Pijp wonen en/of werken deelnemen. U kunt u aanmelden bij Frans Salman, f.salman@chello.nl. Zet in de e-mail uw naam, adres, postcode, telefoon, e-mailadres, kunstdiscipline en eventueel uw website. U ontvangt dan spoedig meer informatie over de voorwaarden van deelname.

Thessa-van-der-voort
Thessa van der Voort aan het werk in haar atelier in de Albert Cuypstraat. De kunstenares gaat zeker deelnemen aan de atelierroute in De Pijp op 27 en 28 oktober 2007. "Ik vind het een goed initiatief. Het is een unieke gelegenheid om contact te krijgen met andere kunstenaars en met buurtbewoners."