Nederlandse Spoorwegen

19 oktober 2007

Aangepaste dienstregeling rond station Schiphol

Bussen tussen Amsterdam Centraal en Schiphol in de nacht van 26 op 27, 27 op 28 en 28 op 29 oktober
Bussen tussen Amsterdam Zuid en Schiphol en Sloterdijk en Schiphol op 27 en 28 oktober
Snelbus tussen Utrecht Centraal en Schiphol op 27 en 28 oktober Bussen tussen Leiden en Schiphol in nacht van 27 op 28 oktober

In het weekend van 27 en 28 oktober a.s. werkt ProRail aan spoorvernieuwing rondom station Schiphol. Dit betekent dat NS in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 oktober tot en met de nacht van zondag 28 op maandag 29 oktober tijdens het nachtnet bussen rijdt tussen Amsterdam Centraal en Schiphol. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober rijden tevens bussen tussen Leiden en Schiphol. Extra reistijd 15 minuten. Op 27 en 28 oktober rijdt NS bussen in plaats van treinen tussen Amsterdam Zuid en Schiphol en Amsterdam Sloterdijk en Schiphol. Extra reistijd 15-30 minuten. Daarnaast rijdt er een snelbus tussen Utrecht Centraal en Schiphol. Extra reistijd circa 15 minuten.

Reizigers vanuit Hoorn en Alkmaar reizen naar Amsterdam Sloterdijk en stappen daar over op de NS-bus naar Schiphol.
Vanuit de richting Lelystad en Amersfoort kunnen reizigers tot Amsterdam Zuid reizen en daar overstappen op de NS-bus naar Schiphol.
Reizigers vanuit de richting Arnhem en 's-Hertogenbosch reizen naar Utrecht en stappen daar over op de snelbus naar Schiphol.
Alle Intercity's vanuit de richting Vlissingen, Rotterdam, Den Haag en Leiden rijden via Haarlem naar Amsterdam Centraal. Reizigers voor Schiphol kunnen in Leiden overstappen.

Internationale treinen
Thalys richting Antwerpen, Brussel, Parijs en de internationale trein naar Antwerpen en Brussel stoppen niet op Schiphol. Reizigers kunnen met binnenlandse treinen via Leiden naar station Den Haag HS reizen en stappen daar over op de betreffende internationale trein. De internationale trein naar Hannover/Berlijn rijdt vanaf Amsterdam Centraal naar Amersfoort. Reizigers vanaf Schiphol reizen met de bus naar Amsterdam Zuid en stappen daar over op een binnenlandse trein die via Duivendrecht naar Amersfoort rijdt.

Reisinformatie
In verband met de vele vertrekkende reizigers door de herfstvakantie wordt vanaf vrijdag 19 oktober al omgeroepen en geflyerd op Schiphol om reizigers te attenderen op extra reistijd bij terugkomst.

Volgend weekend wordt door middel van vloerstickers en ballonnen de route richting de NS-bussen aangegeven. De haltes worden voorzien van kleuren zodat snel duidelijk is voor reizigers waar ze hun bus kunnen vinden. NS medewerkers zijn op station Schiphol aanwezig om reizigers van een flyer te voorzien en ze te begeleiden.

Voor het plannen van de treinreis kunnen reizigers de NS Reisplanner raadplegen via www.ns.nl of de flyer ophalen bij een van de NS-servicepunten. Een reisadvies op maat wordt gegeven via 0900-9292 ( 0,70 per minuut).

Datum 19 oktober 2007
Pagina 2/2

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carola Belderbos, Persvoorlichting NS, telefoon: 088 ­ 6711439 of 06 - 4726 8397.
NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen treinreizigers hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De trein is een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 375 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers zorgt voor het rijden van de treinen en de informatie en service aan de reizigers op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken worden om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Internationaal verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukstbereden van Europa ­ met bijna 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.

Corporate Communication
Hoofdgebouw IV
Laan van Puntenburg 100
Postbus 2025
3500 HA Utrecht T 030 - 235 30 40
F 030 - 235 61 93
www.ns.nl


---- --