Gemeente Alkmaar


Onder embargo tot 27 oktober 11.00 uur

Alkmaar, 26 oktober 2007

Natuur- en Letterkundig Genootschap Physica krijgt het recht tot het voeren van het predikaat Koninklijk.

Burgemeester Piet Bruinooge maakt dit op zaterdag 27 oktober tijdens de opening van het symposium "Kunstmatige Intelligentie: ontwikkelingen en toepassingen in muziek, taal en geneeskunde" bekend. Het symposium wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 225-jarig bestaan van Physica.

Physica werd in 1782 opgericht door een twaalftal Alkmaarse notabelen. Vanaf het allereerste begin bevinden de leden zich onder de maatschappelijke en vooral onder de intellectuele bovenlaag van de bevolking. Het waren de dominee, de dokter, de apotheker en de notaris en dat is zo gebleven. Zij hielden wekelijks bijeenkomsten waar de leden om de beurt een bijdrage leverden. Vaak werden de voordrachten met experimenten verduidelijkt. Het genootschap houdt tegenwoordig de bijeenkomsten in de Trefpuntkerk aan de Louise de Colignystraat. Hier vindt zaterdag ook het symposium plaats.

Physica krijgt het recht tot het voeren van het predikaat Koninklijk ter gelegenheid van dit bijzondere jubileum.

Noot voor de pers:
U bent van harte welkom bij de bekendmaking door de burgemeester op zaterdag 27 oktober tussen 10.30 en 11.00 uur. Trefpuntkerk, Louise de Colignystraat 20 te Alkmaar.