Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederland verdedigt Europese titel op EK-Landenteams

Op het aanstaande Europese Kampioenschap voor Landenteams zal het Nederlandse team zijn in 2005 behaalde Europese titel verdedigen. Van 27 oktober tot en met 7 november zullen 40 Europese landenteams neerstrijken in het Griekse Heraklion om uit te maken welk land zich de komende twee jaar Europees Kampioen mag noemen.

Het Nederlandse mannenteam bestaat uit: Sergei Tiviakov, Ivan Sokolov, Daniel Stellwagen, Erik van den Doel en Erwin l'Ami. Coach is Herman Hamers.

Het zal niet eenvoudig worden voor het Nederlandse team om de titel te verdedigen. De mannen moeten het stellen zonder kopman Loek van Wely. Bovendien is het toernooi zeer sterk bezet. Maar liefst 7 spelers uit de mondiale top-10 zijn aanwezig in Griekenland.

Tot de favorieten voor de titel mogen gerekend worden Rusland, Oekraïne, Armenië, Azerbeidzjan en Bulgarije. Waarbij met name Rusland ijzersterk is met 5 spelers met een rating van boven de 2700.

Het Nederlandse vrouwenteam bestaat uit: Zhaoqin Peng, Tea Bosboom-Lanchava, Bianca Muhren, Petra Schuurman en Marlies Bensdorp. Coach is Arthur Kogan.

Grote favorieten onder de 29 vrouwenteams zijn Rusland, Georgië, en Oekraïne.

Meer informatie over het toernooi is te vinden via de website: http://www.greekchess.com/euro2007/

---