Gemeente Purmerend

Mona Keijzer nieuwe wethouder Purmerend

26 oktober 2007

Het college van B&W is weer op sterkte! Mona Keijzer is op 25 oktober benoemd als opvolger van Vincent Nijenhuijs, die vanwege gezondheidsredenen moest stoppen met het wethouderschap. En daarmee zit er weer een vrouw in het Purmerends bestuur.

Mona Keijzer (CDA) was van 1998 t/m 2006 wethouder en loco burgmeester in de gemeente Waterland. Daarvoor was ze al gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Waterland.
De afgelopen jaren heeft ze gewerkt als advocaat en mediator bij Abma Schreurs Advocaten en Notarissen.

Mona heeft duidelijke opvattingen over hoe een wethouder zich moet opstellen naar haar burgers. Zo vindt ze het heel belangrijk om uit te leggen wat je als wethouder doet, of juist niet doet, en wat de redenen daarachter zijn. Open, transparant en toegankelijk. In haar portefeuille zitten een aantal uitdagende onderwerpen, zoals de WMO (Wet Maatschappelijke Ontwikkeling), het daaronder vallende WVG-vervoer en de thuiszorg.

"Ik voel me vereerd dat ik ben gevraagd voor een bestuursfunctie in Purmerend. De stad heeft veel om trots op te zijn. De Purmarijn, het Filmhuis, uitgebreid sociaal en cultureel werk, sinds kort een zwembad, Poppodium P3 en een interessante binnenstad waar je uitgebreid kunt winkelen en uitgaan. Ik zie er dan ook naar uit om me de komende twee en een half jaar in te zetten voor Purmerend!"