Politie Groningen

Zaterdag 27 oktober 2007

Provincie Groningen, 27-10-2007

Veendam: politie voorkomt confrontatie supporters

De politie heeft vrijdag bij de wedstrijd BV Veendam tegen FC Emmen een confrontatie tussen beide supportersgroepen voorkomen. Wel werden meerdere aanhoudingen verricht. Een agent doet aangifte tegen een Veendam-supporter. De 17-jarige jongen uit Veendam gooide gericht een steen naar een agent. Omstreeks 18.00 uur was het korte tijd onrustig bij het Museumplein. Circa twintig man van beide groepen gingen met elkaar op de vuist, maar agenten succesvol grepen in. Met behulp van een diensthond werden de twee groepen gescheiden. Een verdere confrontatie werd daarmee voorkomen. Een persoon werd aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een bevel of vordering. Bovendien verzette hij zich bij zijn aanhouding. Tijdens de wedstrijd bleef het rustig. Een man kreeg een stadionverbod, omdat hij een fakkel afstak in het stadion. Na de wedstrijd zorgen agenten met succes voor een scheiding tussen de supportersgroepen. Hierop konden de Emmenaren zonder problemen vertrekken. Wel werden vier Veendam-aanhangers in de leeftijd van 16 tot 22 jaar aangehouden. Een van hen gooide fietsen en hekken op de grond. Bovendien gooide hij gericht een steen naar een van de agenten. De agent werd licht geraakt, maar liep nagenoeg geen letsel op. De betreffende agent doet aangifte. Twee van de vier verdachten gaven geen gehoor aan een bevel of vordering. Tenslotte werd de vierde verdachte aangehouden voor bedreiging richting agenten. De verdachte hield zich hinderlijk op, gaf geen gehoor aan het bevel of vordering om te vertrekken. Hij werd ingerekend en uitte vervolgens meerdere bedreigingen richting de agenten en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Omdat de verdachte militair is, wordt hij overgedragen aan de KMAR. Alle verdachten zijn ingesloten. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld.

Groningen: vrouw gewond bij aanrijding

Een 24-jarige automobiliste uit Munnekeburen is vrijdagmiddag op de Laan 1940-1945 gewond geraakt bij een aanrijding. Een 44-jarige man uit Doezum reed achter haar. Toen de vrouw remde, zag de man dit te laat. Hij week uit naar de linker rijstrook om zijn voorligger te ontwijken. Dit lukte niet geheel, waarna hij toch tegen de auto van de vrouw haar botste. Een 37-jarige automobilist uit Bedum reed op dat moment net achter de andere twee op de linker rijstrook. Doordat de man uitweek, botste de bestuurder uit Bedum bovenop de andere twee. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Groningen: agressieve man op station ingerekend

De politie heeft vrijdagmiddag op het centraal station van Groningen een 35-jarige man uit Sappemeer aangehouden. Agenten kregen een melding dat de man zowel het personeel als andere reizigers in de trein naar Nieuweschans beledigde en bedreigde. Agenten spraken de man in de trein aan en verzochten hem om mee te lopen naar een rustiger gedeelte. Daar voldeed hij aan, maar toen ze hem wilden fouilleren, ging hij door het lint. Hij beledigde agenten tientallen keren, schreeuwde en spuugde zelfs een agent en een stadswacht. Met behulp van medewerkers van de NS werd de man overmeesterd en in de boeien geslagen. De politie stelt een onderzoek in wat zich exact heeft afgespeeld in de trein. De verdachte is ingesloten.

Groningen: politie controleert fietsverlichting

Mede als gevolg van de landelijke fietsverlichtingscampagne controleert de politie extra op fietsverlichting. Vrijdagavond kregen op de Rademarkt negen personen een bekeuring, omdat ze zonder licht fietsten. Eén van hen kreeg een tweede bon, omdat hij een valse naam opgaf. Op de Parkweg en op de Oude Middelhorst in Haren kregen in totaal 32 mensen fietsers een bon. Tenslotte kregen dertien fietsers op het Heerdenpad, de Stadsweg en de Korrebrug een bon. Drie bromfietsers kregen op het Heerdenpad een bekeuring, omdat ze daar niet mochten rijden.

Groningen: bromfietser onderuit en gewond

Een 46-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagnacht op de Paterswoldseweg onderuit gegaan en gewond geraakt. Hij en een 17-jarige jongen uit Groningen kwamen uit de stad en staken bij de verkeerslichten van de Laan Corpus den Hoorn over. De man ging ineens onderuit en liep een hoofdwond op. Hij is per ambulance meegenomen naar een ziekenhuis voor behandeling. De politie maakt een rapportage.

Groningen: vrachtwagen gekanteld

Vrijdagnacht is op het Hoendiep een bietenwagen gekanteld. De 26-jarige chauffeur uit Scheemda raakte gewond. Hij kwam uit de richting van het Julianaplein, toen hij op de rotonde linksaf wilde slaan. Vermoedelijk door een te hoge snelheid en een overbeladen vrachtwagen kantelde de wagen. Hierdoor werd een lichtmast geraakt. De weg werd afgezet, de bietenwagen overeind gezet en de bieten werden overgeladen op een andere vrachtwagen. De chauffeur is met een hoofdwond en een pijnlijke rug en benen naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een rapportage.

Groningen: Stadjer gewond na mishandeling

Een 23-jarige Stadjer is vrijdagnacht in een café aan de Grote Markt gewond geraakt in zijn gezicht. De horecaportier hield de 24-jarige verdachte, eveneens uit Groningen, vast om hem over te dragen aan agenten. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte is door agenten aangehouden en ingesloten. De toedracht loopt volgens beide heren uiteen. En de politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs

Vrijdagnacht hebben agenten op de Oranjesingel een 28-jarige automobilist uit Een aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen hem rijden en controleerden hem. Toen ze hem aan de kant van de weg hadden gezet, kwam de alcohollucht hen tegemoet. Een blaastest weigerde hij en probeerde in eerste instantie nog weg te lopen. Op het bureau wilde hij toch meewerken en bleek dat hij 1,95 promille alcohol in zijn bloed had. Hij had al een rijontzegging vanwege het rijden onder invloed. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noordhorn: snelle bestuurder gaat er vandoor

Agenten hebben vrijdagavond een 22-jarige inwoner van Zuidhorn langs de kant van de weg gezet. Hij reed op de Rijksstraatweg N355 104 km/uur, terwijl daar 80 km/uur is toegestaan. Hij werd gecontroleerd en op het moment dat hij naar zijn papieren werd gevraagd, ging hij er vandoor. Agenten zetten de achtervolging in. De Zuidhorner ging een woning in Zuidhorn naar binnen. Daar werd alles op papier gezet en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie: rijbewijzen ingevorderd

De politie heeft vrijdagavond- en nacht van twee bestuurders het rijbewijs ingevorderd. Een 25-jarige automobilist uit Midwolda moest vrijdagavond op de Huningaweg zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 114 km/uur, terwijl daar 50 km/uur is toegestaan. Bij de controle kregen nog vier anderen een bekeuring, omdat ze te hard reden. Vrijdagnacht viel een 23-jarige vrouw uit Winschoten door de mand. Zij reed met hoge snelheid richting Nieuwe Pekela. Op de Schipperswijk in Oude Pekela werd ze langs de kant van de weg gezet. Ze bleek te hebben gedronken. Op het bureau werd 1,25 promille alcohol in haar bloed vastgesteld. Haar rijbewijs werd ingevorderd en ze kreeg een bekeuring voor de snelheidsovertreding. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: inbreker betrapt

De politie heeft vrijdagnacht bij een bedrijf aan de Klompenmaker een 30-jarige man uit Schoonebeek aangehouden. Het inbraakalarm was geactiveerd en agenten gingen op onderzoek uit. Een medewerker was ook gekomen en vertelde dat er iemand in het pand was. De verdachte meldde zich rustig, met een beeldscherm onder de arm, bij de deur. Hij werd ingerekend. De man bekende de inbraak en is ingesloten voor nader onderzoek.