Hulpverlening Gelderland Midden

legt treinverkeer plat

Lekke luchtleiding legt treinverkeer plat

ZEVENAAR- Vrijdagavond 26 oktober rond 23.00 uur kreeg de Regionale Alarmcentrale een melding binnen van een sissende ketel op een goederentrein ter hoogte van station Zevenaar. De brandweer zette hierop uit voorzorg direct de procedure Ongeval Gevaarlijke Stoffen in werking. Na onderzoek bleek het slechts te gaan om een lekke luchtleiding tussen twee van de wagons.

De melding kwam binnen van een mevrouw die in de buurt woont. Omdat niet bekend was wat er exact aan de hand was, ging de brandweer uit voorzorg uit van een zogenaamd ongeval met gevaarlijke stoffen. Dat betekent dat er door de brandweer met veel mensen en speciaal materieel wordt uitgerukt. Ook werd de directe omgeving uit voorzorg afgezet.

Omdat de betreffende trein was stil gezet op het station in Zevenaar werd tijdelijk het treinverkeer stilgelegd.

Nadat een aantal brandweermensen enkele verkenningsrondes om de trein hadden gelopen, werd de oorzaak van het geluid getraceerd. Het bleek niet te gaan om het vrijkomen van een gevaarlijke stof of een lek in de ketel. Het ging om een lekke luchtleiding van de wagon, een ongevaarlijk technisch defect.

Het treinverkeer kon na ongeveer een uur weer hervat worden.