Politie Drenthe

Zaterdag

Assen, 27-10-2007

Vrouw komt om het leven na val van toren
VEENHUIZEN - Vrijdag is een 29-jarige vrouw uit Gorredijk om het leven gekomen na een val van een toren aan de Hoofdweg. Het voorval vond plaats tijdens een bedrijfsuitje. Voorlopig onderzoek wijst uit dat het bedrijf dat de activiteiten organiseerde de nodige veiligheidsmaatregelen heeft getroffen. (BPS 07-189017)

Motorrijder onderuit
ASSEN Vrijdagmiddag is een 33-jarige motorrijder uit Eelde in een bocht onderuit gegaan aan het Hof van Parijs. De man is per ambulance naar het ziekenhuis in Groningen gebracht. Het letsel van de motorrijder is niet bekend. (BPS 07-189041)

Rijbewijzen ingevorderd
ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige man uit Assen. Volgens getuigen zou er een auto rondscheuren in Kloosterveen. Agenten troffen kort daarna aan de Maria Montessoriweg een auto aan die voldeed aan de beschrijving van de melders. De eigenaar was een band aan het verwisselen en al snel werd duidelijk dat hij de bestuurder was van het voertuig en kort daarvoor nog had gereden. Op het bureau blies hij 740 ugl. (BPS 07-189121)
ASSEN Agenten zagen vrijdagmorgen op de Graswijk een auto voorbij komen met hoge snelheid. Op een bepaalde moment hebben ze 108 km/uur gemeten binnen de bebouwde kom. Na correctie is dot 104 km/uur. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingevorderd. (BPS 07-188918)

Rijden onder invloed
EMMEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 28-jarige bestuurder van een auto uit Emmen staandegehouden aan het Bastion. Op het bureau blies hij 430 ugl. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een bekeuring. (BPS 07-189138)

Politie controleert in verkeer
MEPPEL Een motoragent heeft vrijdagmiddag tijdens een surveillance diverse processen-verbaal opgemaakt. Het gaat om verbalen voor: het fietsen zonder verlichting (5x), het rijden door rood licht (1x), het rijden zonder gordel (2x) en het rijden met een voertuig terwijl het kenteken niet leesbaar is (2x). Van 28 bestuurders is een blaastest afgenomen; geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Bovendien is gesurveilleerd bij de Lokbrug in verband met de verplichte rijrichtingen die gelden, is gecontroleerd op het rijden door rood licht bij de Ceintuurbaan en nabij het winkelcentrum. Hier werden geen overtredingen waargenomen. (BPS 07-188950)

Politie houdt grootscheepse verkeerscontrole
TYNAARLO De politie heeft vrijdagmorgen op de N34, N33 en de A28 gecontroleerd op snelheid in het verkeer. Er werd zowel met opvallende als met onopvallende voertuigen gecontroleerd. Op de N33 zijn 2670 passanten gecontroleerd. 43 bestuurders hebben een overtreding begaan. De hoogst gemeten snelheid was 139 km/uur. Op de N34 zijn 2350 passanten gecontroleerd. Hier zijn 165 overtreders waargenomen. De hoogst gemeten snelheid was 148 km/uur. Op de A28 zijn zes overtredingen geconstateerd. Van één bestuurder is het rijbewijs ingevorderd. De overige overtredingen die geconstateerd zijn: niet handsfree bellen (7x), geen richting aangeven (3x), keren op de autoweg (3x), bumperkleven (3x), inhalen over de vluchtstrook (1x), niet rechts aanhouden (2x), rijden door rood licht (3x), geen losbreekreminrichting van de aanhanger (2x), gevaarlijk inhalen (1x), rijden zonder gordel (8x) en overbelading van de aanhangwagen (1x). (BPS 07-188891)

Diefstal koper
COEVORDEN Bij een bedrijf aan de Data is, vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag, een nog onbekende hoeveelheid koper weggenomen. Door een hek te forceren, wist men op het terrein te komen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.
(BPS 07-189154)

Winkeldief aangehouden
EMMEN Tegen een 28-jarige vrouw uit Emmen is vrijdagmiddag verbaal opgemaakt. De vrouw had schoenen en pantoffels weggenomen uit een winkel aan de Hoofdstraat zonder te betalen. (BPS 07-189005)

Getuigen gezocht van vernielingen
NORG De politie kreeg vrijdagmiddag een melding dat jongeren een vuurtje hadden gestookt bij een bedrijf aan de Donderseweg. Ter plaatse bleek dat het vuurtje inmiddels was gedoofd, maar dat er vernielingen waren gepleegd aan het pand. Zo zijn er ramen ingegooid en stoelen omver gegooid in het pand. De politie onderzoekt wie der vernielingen heeft gepleegd. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 07-189021)

Huiselijk geweld
ZUIDLAREN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 50-jarige man uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 48-jarige vriendin uit Zuidlaren. De man is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-189135)

Wet wapens en munitie
Emmen Tegen een 25-jarige man uit Emmen is proces-verbaal opgemaakt. De man was in het bezit van een vuurwerkpistool. Het illegale wapen is inbeslaggenomen. (BPS 07-188848)
HOLLANDSCHEVELD Tegen een 22-jarige man uit Hollandscheveld is proces-verbaal opgemaakt in het kader van de wet wapens en munitie. Hij was in het bezit van een pistool, een balletjespistool en vuurwerk. De spullen zijn inbeslaggenomen.
(BPS 07-188866)

Jongen aangehouden
HOOGEVEEN Tegen een 18-jarige jongen uit Hoogeveen is proces-verbaal opgemaakt wegens het in bezit zijn van een voorwerp waarmee je iemand kunt bedreigen of letsel kunt toebrengen. Een tweede verbaal werd opgemaakt wegens het verstoren van de openbare orde. De politie kreeg een melding dat de jongen zich in de omgeving van het Beukemaplein zou bevinden en dat hij iemand wilde bedreigen met een mes. Ter plaatse troffen de agenten een groep jongeren aan en de betreffende verdachte. Het mes is in beslaggenomen en de verdachte aangehouden. Een eerdere ruzie zou de oorzaak zijn van het tumult. (BPS 07-189068)

Man aangehouden wegens drugsbezit

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Grote Kerkstraat wegens bezit van harddrugs. Na verhoor kreeg hij een transactie van 500,-. De verdachte deed afstand van de drugs. (BPS 07-189100)

Verboden toegang

ASSEN Vijf minderjarigen uit Assen kregen vrijdagavond een boete nadat zij werden aangetroffen op een bouwterrein aan de Thorbeckelaan. Het terrein is verboden voor onbevoegden. De ouders van de jongeren zijn ingelicht.
(BPS 07-189088)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema tel. 0592 - 45 1280.