Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 27 oktober 2007

Vier aanhoudingen na steekpartij met twee gewonden

WAALWIJK: De politie hield op zaterdagochtend 4 verdachten aan in verband met een steekpartij. De broers, van 14, 23, 19 en 25 jaar, allen woonachtig in Waalwijk, zijn aangehouden in verband met een steekpartij aan de Amstel.
Oorzaak van de steekpartij is vermoedelijk een langer lopend conflict tussen de partijen.

Op de Grotestraat had even na middernacht een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij sneuvelde de ruit van een flatportaal en raakte een 49-jarige man uit Waalwijk gewond. De verwondingen zijn gehecht op de eerste hulp van het ziekenhuis. Hoe hij precies aan de verwondingen is gekomen is nog niet duidelijk.

Nadat de man, vader van de eerdergenoemde verdachten, verwondingen had opgelopen troffen beide partijen elkaar op de Amstel. Hier escaleerde de vechtpartij tot een steekpartij.
Een 19-jarige Waalwijker werd hierbij meerdere keren met een scherp voorwerp in zijn rug en nek gestoken en is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel. Van hem is zaterdag aangifte opgenomen.

In verband met de steekpartij zijn de vier verdachten aangehouden. De 23-jarige Waalwijker is inmiddels in vrijheid gesteld, omdat hij op het moment van de vechtpartij niet op de plek van de vechtpartij was.

Reden voor de steekpartij was vermoedelijk een eerder conflict tussen de beide partijen.
De politie heeft de drie overgebleven verdachten in verzekering gesteld en sporenonderzoek gedaan. Zaterdag werd er met 10 rechercheurs aan de zaak gewerkt. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Vernielingen gepleegd bij inbraak

OOSTERHOUT: Onbekenden braken op vrijdag tussen 18.00 uur en 20.50 uur in in een bedrijf aan de Kanaalstraat. De daders ramden met een auto de poort en het hek van het bedrijf en vernielden een ruit van het pand. Ook in het pand werden vernielingen aangericht. Voor zover bekend is er niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor diefstal

OOSTERHOUT: De politie hield zaterdag om 01.00 uur een 38-jarige Oosterhouter aan voor diefstal. De man zou van een bewoner van een pand aan de Lodewijk Napoleonlaan meerdere goederen hebben gestolen. De verdachte zou tijdelijk met de man een kamer delen. Bij ontdekking van de diefstal heeft de verhuurder de sloten laten vervangen. Zaterdag even na middernacht kwam de verdachte bij het pand aan en merkte dat hij niet naar binnen kon. Hierop heeft hij meerdere malen tegen de deur geschopt om deze open te krijgen. Hij is aangehouden en verhoord. Hij ontkent de diefstal. Tegen hem zal proces-verbaal op worden gemaakt. De gedupeerde zal later aangifte doen bij de politie.

Automobilist aangehouden na mishandeling

WAALWIJK: Omstreeks 03.00 uur stonden een 25-jarige man uit Sprang-Capelle en een 24-jarige man uit Bergeijk op de stoep in de Grotestraat, toen er een auto aan kwam rijden. De bestuurder reed erg agressief en wilde een paadje inrijden waar de twee voor stonden. De bestuurder gebaarde heftig dat de twee uit de weg moesten gaan. Toen ze niet opzij gingen stapte de man uit en sloeg beide mannen meerdere malen in het gezicht. De 24-jarige man viel op de grond en werd vervolgens ook in het gezicht geschopt. Een getuige belde de politie. Deze hield een 53-jarige man uit Waalwijk aan als verdachte. Hij is ingesloten.

Auteur: Inge Rijgersberg