Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 27 oktober 2007

Twee aanhoudingen na vondst softdrugs

ROOSENDAAL: Tijdens de controle van een voertuig vrijdag om 19.30 aan de Van Beethovenlaan vond de politie 17 gram hennep. De 29-jarige bestuurder uit Antwerpen en de 26-jarige inzittende uit Deurne zijn aangehouden. Beide mannen deden afstand van de drugs en zijn na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Man aangehouden voor belediging

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdag even na 01.00 uur een 36-jarige man uit Roosendaal aan in de Kerkstraat. De man uitte meerdere malen grove beledigingen richting de politiemensen en is hierop aangehouden. Zaterdag is hij in de loop van de ochtend, na verhoor, in vrijheid gesteld.

Drietal aangehouden voor bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op vrijdagavond drie personen aan voor het bezit en vervoer van softdrugs. De 18-jarige man uit Brussel en de 18-jarige en 35-jarige man uit Schaerbeek zijn aangehouden aan de Van Beethovenlaan, toen de politie 17 gram hasj, 5 gram hennep en 1 joint in hun auto vond. De drie waren van plan de drugs mee te nemen naar België. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal. De drugs zijn in beslag genomen.

Rijbewijs bestuurder ingenomen na aanrijding

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagavond gebeurde er omstreeks 19.30 uur een ongeval aan de Vermuidenweg. Een 51-jarige man uit Bergen op Zoom reed met zijn bestelbus achteruit om te keren, toen hij de geparkeerde auto van een 26-jarige man uit Halsteren raakte. Bij aankomst van de politie bleek de 51-jarige man onder invloed van alcohol te verkeren. Hij vertoonde tekenen van alcoholgebruik en vertelde een aantal glazen bier te hebben gedronken. Hij kon een blaastest niet voltooien en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ook deze kon de bestuurder niet voltooien. Een GGD-arts werd gevraagd een bloedtest van de verdachte af te nemen. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en zijn rijbewijs is ingenomen.

Tweetal aangehouden in bezit van drugs

ROOSENDAAL: De politie controleerde op vrijdagavond een auto aan de Antwerpseweg. In de auto werden enkele grammen hasj en hennep gevonden. De 21-jarige man een de 24-jarige Fransman, de inzittenden van de auto zijn aangehouden. De 24-jarige man kon geen identiteitsbewijs overhandigen en is hierom na verhoor door de Vreemdelingenpolitie ingesloten voor vaststelling van zijn identiteit. De andere verdacht is na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden na vernieling ruit

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag omstreeks 04.30 uur hield de politie een 20-jarige jongen uit Heerle en een 19-jarige jongen uit Bergen op Zoom aan voor vernieling van een ruit in de Zuivelstraat. De politie werd aangesproken door een groepje jongeren, die hen wezen op de daders. De 19-jarige jongen was zodanig onder invloed dat hij niet gehoord kon worden. Hij is ingesloten om zaterdag een verklaring af te kunnen leggen. De andere verdachte verklaarde de ruit niet vernield te hebben. Hij is hierna in vrijheid gesteld. De politie belde de glaszetter om de ruit van de winkel te laten dichten. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen.

Bestuurder gewond bij ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag gebeurde er een ongeval op de Rijksweg A4. Een 54-jarige man uit Machelen reed met zijn personenauto over de A4 vanaf de grens richting Bergen op Zoom. Een 30-jarige bestuurder van een vrachtwagen reed voor hem en moest remmen. Er ontstond een aanrijding, waarbij de bestuurder van de personenauto gewond raakte aan zijn arm. De wond is in het Lievensberg ziekenhuis gehecht. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse met een pijlwagen, zodat het takelbedrijf de auto veilig kon wegtakelen.

Auteur: Inge Rijgersberg