Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

BREDA, 27 oktober 2007

7 aanhoudingen tijdens uitgaansnacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het redelijk rustig in de binnenstad van Breda. Er zijn 7 aanhoudingen verricht.

Een 18-jarige Bredanaar is omstreeks 23.40 uur aangehouden voor bezit van harddrugs. Hij werd door een portier van een horecagelegenheid in de Visserstraat betrapt. Hij was in bezit van meerdere verpakkingen cocaïne. Bij verhoor verklaarde hij dat het niet van hem was. De man is ingesloten en op zaterdag met een proces-verbaal in vrijheid gesteld. De politie nam de drugs in beslag.

Een 33-jarige man uit Breda is om 01.30 uur aangehouden in de Torenstraat nadat door een portier was gezien dat hij het instrument van een straatmuzikant in een onbewaakt ogenblik wegnam. De portier sprak hem hierop aan. Dit werd gezien door politiemedewerkers. Deze spraken de man aan. Hij bleek niet in bezit van een identiteitsbewijs. Hij is na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Even na 02.00 uur is een 17-jarige jongen uit Bavel aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Hij was betrokken bij een opstootje in de Reigerstraat en maakte slaande bewegingen naar een andere jongen. Hierop is hij aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Enige tijd later is hij na verhoor in vrijheid gesteld.

Om 02.15 uur kreeg de politie melding dat op de Grote Markt een man bewusteloos op de grond lag. De 25-jarige man uit Amsterdam zou zonder enige reden zijn geslagen en hierna het bewustzijn hebben verloren. De politie hield op de Prinsenkade een 22-jarige man uit Breda en een 19-jarige man uit Prinsenbeek aan voor openlijke geweldpleging. De twee zijn in verzekering gesteld. Van het slachtoffer, die verdikkingen in het gezicht, meerdere schrammen en hoofdpijn aan de mishandeling overhield, is na de mishandeling per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling. Van hem is zaterdag een aangifte opgenomen. De politie heeft van meerdere getuigen een verklaring opgenomen.

Om 04.45 uur kregen twee mannen op de Haven ruzie om een vrouw. Beiden verklaarden dat de ander indruk op de vrouw probeerde te maken en dat werd niet op prijs gesteld. Het woordelijke conflict wat daarop volgde liep uit de hand en eindigde in een strubbeling. De 30-jarige Bredanaar en de 20-jarige man uit Breda zijn aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Na verhoor zijn ze met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Er zijn ook nog 7 bekeuringen uitgeschreven.
4 x wildplassen

1 x bezit van softdrugs

2 x fout parkeren

Meisjes lastig gevallen door fietser

BREDA: De politie heeft aangifte opgenomen van aanranding een 16-jarig meisje uit Ulicoten en een 15-jarige meisje uit Breda fietsten op vrijdagmiddag rond 14.00 uur over de Lage Kant. De meisjes zaten op één fiets, het meisje uit Ulicoten zat achterop en het Bredase meisje reed. Er kwam een jongeman naast hen rijden op een fiets. Hij sprak hen aan en pakte hen vast. Toen de meisjes hem probeerden te ontwijken, raakten ze uit balans en vielen. Hierna is de jongen weggereden. Meerdere mensen waren getuigen van het voorval. De politie heeft aangifte opgenomen van aanranding.

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: De politie kreeg op vrijdagavond even na 21.00 uur melding van huiselijk geweld in een woning in Breda Zuid-Oost. Een 50-jarige man zou zijn eveneens 50-jarige vriendin in hun woning hebben mishandeld. De man zou de vrouw, volgens haar aangifte, meerdere malen in haar ribbenkast hebben geslagen. De vrouw hield hieraan pijn over en had moeite met ademen. Ze heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Ook de zus van de aangeefster, een 39-jarige vrouw uit Breda, heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte zou haar bij de keel hebben gepakt. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

BREDA: De politie hield op vrijdagavond een 26-jarige vrouw uit Rijsbergen aan voor rijden onder invloed. De politie zag de vrouw in een auto rijden. Ze reed slingerend en reed regelmatig tegen de stoep aan. Bij staandehouding bleek de vrouw vermoedelijk onder invloed van harddrugs. Er is een bloedproef van haar afgenomen en het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Bij verhoor gaf de vrouw toe drugs te hebben gebruikt.

Inbraak in bovenwoning

SINT WILLEBRORD: Op vrijdagavond is er ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. De daders bereikten de bovenwoning waarschijnlijk via het platte dak. Men heeft een ruit vernield en de deur geopend middels de sleutel die aan de binnenzijde in het slot stak. Er is een geldbedrag ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen en een sporenonderzoek ingesteld.

Veelpleger in verzekering na bedreiging

BREDA: De politie hield op zaterdag om 00.40 uur een 43-jarige Tilburger aan voor bedreiging. De man had een 42-jarige bewoonster van een flat aan de Sterrenkroos ernstig bedreigd. De vrouw was erg geschrokken. De politie hield de man, die een veelpleger bleek te zijn, aan. Hij is in verzekering gesteld.

Politie controleert 288 bestuurders op alcoholgebruik tijdens controle

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie een alcoholcontrole op verschillende plaatsen.

Tussen 19.30 uur en 21.00 uur is er gecontroleerd op de Christiaan Huygensstraat. Hier zijn 105 blaastesten afgenomen. Een 39-jarige Bredase werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 320 ug/l. De automobiliste is met een bekeuring en een rijverbod in vrijheid gesteld.

Tussen 21.15 uur en 23.15 uur zijn op de Belcrumweg 115 blaastesten afgenomen. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Tussen middernacht en 01.30 uur is van 68 bestuurder die passeerden op de Lunetstraat een blaastest afgenomen. Twee van hen zijn aangehouden. De uitslagen van de ademanalyse bedroegen respectievelijk 530 ug/l (een 37-jarige Bredanaar) en 390 ug/l (een 32-jarige Bredanaar). Beide bestuurders zijn na verhoor met een bekeuring en een rijverbod in vrijheid gesteld.

Tweetal aangehouden in bezit gestolen scooter

BREDA: De politie zag op vrijdagavond even na 20.00 uur een bromfiets zonder verlichting rijden op de Belcrumweg. De politie hield de twee jongemannen op de bromfiets staande. Ze droegen beiden geen helm. De 17-jarige Bredanaar die het voertuig bestuurde was niet in bezit van een bromfietscertificaat en de bromfiets bleek te zijn gestolen. De bestuurder en de 16-jarige bijrijder van de bromfiets zijn aangehouden. Na verhoor zijn ze ingesloten. De bestuurder is in verzekering gesteld. De scooter is voor onderzoek in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg