Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 oktober 2007

Veelpleegster aangehouden na winkeldiefstal

TILBURG: De politie hield op vrijdagmiddag een veelpleger aan voor winkeldiefstal. De 41-jarige Tilburgse werd gesnapt door een klant van de winkel aan de Observantenhof. De klant zag hoe de vrouw goederen in haar tas verstopte en meldde dit bij winkelpersoneel. Hierdoor werd ze na de kassa aangesproken over de onbetaalde goederen in haar tas en aangehouden. Ze wilde spullen meenemen t.w.v. ongeveer . Ze is in verzekering gesteld.

Man aangehouden na vondst 20 kilo hennep

RIEL: De politie hield op vrijdagmiddag een 38-jarige man uit Riel aan in zijn woning aan het Oisterwijkplantsoen. De politie trof ging even tevoren de woning van de man binnen na een melding dat hier hennep geknipt zou worden. In de woning werd ruim 20 kilo hennep aangetroffen. De man verklaarde de wiet langs de weg te hebben gevonden en mee naar huis te hebben genomen. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na belediging

TILBURG: De politie controleerde op vrijdagavond twee mannen in de Waalstraat. De ene man werkte rustig mee. De andere man, een 23-jarige inwoner van Tilburg, beledigde de agenten grof. Hij is aangehouden Hij verzetten zich tegen zijn aanhouding. Na verhoor is de man met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Ramkraak in winkel

TILBURG: Op vrijdag pleegden onbekenden omstreeks 21.30 uur een ramkraak op een pand aan de Daniel Jos Jittastraat. Een toevallige passant zag het gebeuren en alarmeerde de politie. De daders reden met een personenauto de toegangsdeur van de winkel eruit en namen een onbekende hoeveelheid goederen mee. Hierna reden ze weg. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft getuigen gehoord.

Man aangehouden voor mishandeling

TILBURG: De politie hield op zaterdag even na middernacht een 29-jarige man uit Utrecht aan op de Mascagnistraat. De man had op straat zijn 22-jarige ex-vriendin mishandeld. De man zou de vrouw bij haar keel hebben gepakt en in het gezicht hebben geslagen, aldus haar aangifte. De man ontkent de mishandelingen. Hij bevestigd wel dat ze ruzie hadden. Het gaat om een relationeel conflict. De verdachte is verhoord en ingesloten.

Aanhouding na kopstoot

TILBURG: Op zaterdag om 00.20 uur liep een 16-jarige jongen uit Tilburg over het Piusplein met een vriend. Hij liep per ongeluk tegen iemand op, aldus zijn verklaring. De man draaide zich om en gaf hem een kopstoot, waardoor hij een zwelling in het gezicht opliep. Portiers van een horecagelegenheid alarmeerden de politie. Deze hield een 19-jarige Tilburger aan. De verdachte is verhoord en ingesloten. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen. Ook heeft de politie getuigen gehoord.

Man aangehouden na vernieling ruit

HILVARENBEEK: De politie hield op zaterdag om 01.30 uur een 41-jarige man uit Hilvarenbeek aan nabij zijn woning aan de Tilburgseweg. De man was dronken had ruzie gehad met zijn medebewoners. Hierop vernielde hij de ramen van de woning en liep verwondingen op aan zijn handen. Ambulancepersoneel verbond de handen van de man. Hij is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij verder behandeld zou worden aan zijn verwondingen. De man ging hier door het lint en is door de politie overgebracht naar een observatiecel. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden na mishandeling

TILBURG: Een 18-jarige man uit Kaatsheuvel was om 03.00 uur in een horecagelegenheid aan de Paleisring. Hij werd door een onbekende zonder reden op zijn gezicht geslagen. Hierna werd hij nog meerdere malen geslagen. De 18-jarige man en de andere partij moesten beiden de gelegenheid verlaten. Buiten kwam de onbekende wederom op hem af. De politie werd gealarmeerd. Getuigen wezen twee personen aan als daders. Zij zijn op verdenking van openlijke geweldpleging aangehouden. De twee 25-jarige mannen uit Tilburg zijn in gesloten voor verhoor. De twee verklaarden te hebben geslagen uit zelfverdediging, toen ze werden aangevallen.

Drie aanhoudingen na mishandelingen

TILBURG: Een 46-jarige Tilburger was op zaterdag tegen 03.00 uur in een horecagelegenheid in de Veemarkstraat, toen hij door onbekenden zonder enige reden in het gezicht werd geslagen en tegen de grond werd gewerkt. Ook een 40-jarige Tilburger verklaarde zonder enige reden in het gezicht te zijn geslagen. De politie werd door het beveiligingspersoneel gealarmeerd. Door middel van signalementen kon de politie drie personen aanhouden. Het gaat om een 27-jarige Tilburger, een 26-jarige Tilburger en een 20-jarige Tilburger. De drie zijn verhoord en ingesloten. Van beide gedupeerden is aangifte opgenomen. De twee hielden verwondingen over in het gezicht.

Schennispleger aangehouden

TILBURG: De politie hield op zaterdag om 03.30 uur een 20-jarige Tilburger aan voor openbare schennis. De man stond zichzelf te bevredigen in de Spoorlaan. Voorbijgangers alarmeerden de politie. Eén van hen, een 44-jarige vrouw uit Tilburg, deed aangifte van openbare schennis. De man is na zijn aanhouding ingesloten.

Man beroofd door fietser

TILBURG: Een 45-jarige man uit Tilburg fietste op zaterdag om 03.40 uur over de Lochtstraat, toen hij werd klemgereden door een man op een fiets. De man sloeg hem in het gezicht en nam het slachtoffer zijn portemonnee af. Daarna fietste hij weg in de richting van het Wilhelminapark. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld. De aangever hield hieraan een gebroken neus over. De politie onderzoekt de zaak.

Veelpleger aangehouden na vernieling

TILBURG: De politie hield op vrijdagavond een 30-jarige man uit Tilburg aan voor vernieling. De man vernielde in de woning van zijn ouders o.a. een ruit na een ruzie met één van zijn ouders. De politie werd gealarmeerd. Tijdens het vervoer van de verdachte naar het politiebureau beledigde hij de politiemensen. De verdachte bleek een veelpleger te zijn en is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg